Lagbanner
Kebba Ceesay lånas in resten av året

Kebba Ceesay lånas in resten av året

Med tre timmar kvar till transferfönstrets stängning har HIF gjort klart med ny mittback.

32-årige Kebba Ceesay, som inte fått särskilt mycket speltid i Sirius i årets allsvenska, lånas ut från Uppsala-klubben till HIF under resten av 2020.

Ceesay är mittback, men kan också spela högerback. Han är spänstig och fysisk i sin spelstil. Mest känd är han kanske för sina totalt 116 matcher i Djurgården 2007-12 och 2016, men han har även mött HIF med Dalkurd i superettan 2017. Dessutom har han spelat 12 A-landskamper för Gambia och spenderat fyra säsonger i polska ligan (Lech Poznan).

Övergången innebär att HIF i sin mittbacksuppsättning nu har Kebba Ceesay, Andreas Granqvist (på väg tillbaka från skada), Erik Figueroa (på väg tillbaka från skada), Casper Widell och Jakob Voelkerling Persson, samt säsongens hittills framgångsrikt vikarierande mittbackar Martin Olsson (egentligen vänsterback) och Mix Diskerud (egentligen central mittfältare).

– Det känns väldigt bra. Helsingborg är en stor och fin förening och kan jag hjälpa klubben att klara kontraktet skulle jag bli väldigt glad. Det är inspirerande att få spela i en så stor förening och sett till hur min situation i Sirius såg ut är det bra för mig att få spela matcher igen, säger Ceesay till HIF.se.

Transfern möjliggjordes av externa finansiärer, rapporterar Fotboll Skåne.

Gustav Lundbladinfo@gustavlundblad.com2020-08-25 21:32:21
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"