Lagbanner
Lindegaard, Tsouka, Landgren och Carlius – fyra olika derbyöden

Lindegaard, Tsouka, Landgren och Carlius – fyra olika derbyöden

HIF föll i derbyt. Anders Lindegaard, Ravy Tsouka, Andreas Landgren och Ludvig Carlius var alla på den förlorade sidan, men hade ändå olika typer av kvällar och spelade olika typer av roller i berättelsen om 2020 års möte med Malmö på Olympia.

Nytt bakslag för Anders Lindegaard
Anders Lindegaard gjorde comeback – igen – och för andra gången så höll inte baksidan av hans lår. Lindegaard har varit skadad sedan matchen mot Östersund i den elfte omgången (29 juli). Efter en kort comeback matchen mot Mjällby för ett par veckor sedan, där han inte kunde lägga insparkarna, var han tillbaka på nytt idag.

Lindegaard var lagkapten idag, spred säkerhet och stod för fina igångsättningar med högerfoten i en match där HIF klev fram och behövde en spelmässigt aktiv målvakt.

Tyvärr blev även den här comebacken kort. Efter 50 minuterna högg det till i låret, berättar dansken, som därefter frustrerad tvingades kasta in handduken, för HD.

Förhoppningsvis kom inte den här comebacken för tidigt och förhoppningsvis kan han vara med i de ohyggligt viktiga matcherna mot IFK Göteborg och Falkenberg – men känslan är tyvärr inte särskilt optimistisk när det gäller Anders Lindegaards fortsatta medverkan i allsvenskan 2020.

Det gör också att pessimismen kring HIF:s fortsatta medverkan i allsvenskan över huvud taget växer.



Ravy Tsouka – Comeback Kid
Han var verkligen skrällen i startelvan, kongolesen. I allsvenskan hade han inte startat sedan ovan nämnda Östersundsmatch i omgång 11. Senast han fick chansen i övrigt var i cupen mot Halmia och då var han inte ens godkänd mot division 2-motståndet.

Men Ravy Tsouka klev ut i karriärens första Skånederby och om man hävdar att han var bäst i hela HIF så är man kanske lite väl generös, men ändå inte helt fel ute.

Tsouka spelade enkelt, undvek med all kraft de kostsamma misstag han stod för i säsongsinledningen och var både mentalt och fysiskt närvarande i 90 minuter. Han stod upp i duellerna, bröt passningar och var till och med stoppat Isaac Kiese Thelins avslut vid 0-1 – ett mål där det var hans betydligt mer meriterade kollegor Abubakari och Olsson som möjliggjorde friläget.

Mot slutet av matchen, när ett matt HIF gick på knäna, försökte han och skapade på egen hand ett inläggsläge med en bolltransport av den typen som mittbackskollegan Martin Olsson brukar plocka fram ibland.

Ravy Tsouka fick chansen i derbyt – och tog den.


Andreas Landgren – mannen som räddar kvar HIF i allsvenskan?
Vi såg det mot Halmia i cupen. Vi såg det under 30 minuter mot Häcken. Och vi såg det under fyra korta inhoppsminuter mot Malmö FF: Andreas Landgren är i full form efter sin knäskada.

Man kan fråga sig varför han inte fick mer speltid idag, men de passningar han slog under sin korta tid på planen visar att Landgren kan bli jokern som räddar kvar HIF i allsvenskan. Sommaren 2019 var han HIF:s bästa spelare, han kan vara det igen under årets sista matcher.



Ludvig Carlius – näste A-lagsspelare i HIF?
Även Ludvig Carlius kom in i 89:e minuten, men 19-åringen hann visa ungefär lika mycket som Armin Gigovic gjorde i sitt korta debutinhopp mot Sirius förra sommaren.

Carlius vågade hålla i bollen, utmana sina betydligt mer meriterade motståndare på innermittfältet och visa att han ska få fler spelminuter under slutet av årets allsvenska.

Carlius hade bollen sex gånger, slog fyra av fyra passningar till rätt adress och vann två av två dueller, enligt Sofascore.com.

Det såg helt enkelt lovande ut, mitt i slutminutsångesten, nedflyttningsplatsandet och den derbyförlust som snart skulle vara ett faktum. Och i potten finns för Carlius egen del finns möjligheten att få ett A-lagskontrakt inför 2021.

Gustav Lundbladinfo@gustavlundblad.com2020-11-02 23:11:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"