Lagbanner
Officiellt: Max Svensson lämnar HIF

Officiellt: Max Svensson lämnar HIF

Årets HIF:are 2019 är såld till holländska Willem II.

23-årige Max Svensson lämnar HIF efter elva år i klubben och fem år i A-laget. Vänsteryttern, vars kontrakt med HIF skulle gå ut i slutet av säsongen, går till holländska ligan för spel i Willem II från Tilburg.

– Det ska bli kul att testa något nytt och känna på en ny miljö med riktigt duktiga fotbollsspelare. Jag vill tacka alla inom klubben, spelare och ledare som varit med på min resa och gjort detta möjligt. Jag vill också tacka alla supportrar som stöttat genom åren och gett mig mycket kärlek, säger Max Svensson i ett pressmeddelande.

– Max vet att HIF:s dörrar alltid kommer att vara öppna och att han är hjärtligt välkommen tillbaka efter en förhoppningsvis framgångsrik karriär utomlands, säger sportchef Andreas Granqvist.

Max Svensson har gjort 123 seriematcher för HIF. På dessa har det totalt blivit 26 mål. 2019 blev han lagets interna skyttekung i allsvenskan med sju mål och han utsågs då även till Årets HIF:are. I årets superetta har Svensson startat fyra matcher och hoppat in i ytterligare fyra. Säsongens enda mål var avgörandet i den senaste matchen, bortasegern mot Gais (1-0).

Gustav Lundbladinfo@gustavlundblad.com2021-07-11 14:10:24
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"