Lagbanner
Thörn: Är du nöjd?

Thörn: Är du nöjd?

"Det här var ett Håll-käften statement från Kleber Saarenpää. I Januari var förväntningen att hålla sig kvar. I slutet på Juli är han tre poäng från de tre främsta lagen med det som beskrivits som den sämsta HIF-truppen på väldigt lång tid."


“Du frågar om jag är nöjd?! Jag har 87 Miljoner pund på banken. Jag har en Rolls Royce, jag har 3 stalkers, jag är på väg in Manchester Citys styrelse, jag är en del av det bästa bandet i världen. Om jag är nöjd med det? NEJ! Jag vill ha mer!” - Noel Gallagher.
 
Det är naturligt för en HIF:are att ha livslust. Att ha aptit på världen. Det är även naturligt för honom att bedöva sig från verkligheten. Se onyktert på saker och ting. Där är jag nog värst av alla. Jag ber om ursäkt för det ibland. Ibland gör jag det inte. Det viktigaste är att du inte ber om ursäkt för kärleken. För på en varm betongläktare i Uddevalla, på en segerrusig ståplatsläktare som sjunger Levellers och i en lägenhet en bit utanför Prag är vi sällan olika i våra hjärtan. 

Få var vi som trodde på 3-0 efter 18 minuter mot det som beskrivits som seriens starkaste lag. Många var vi som trodde att HIF hade förmågan att ändå göra det nervöst. En del av oss kommer med tiden glömma bort skönhetsfläckarna från dagens tre poäng. En del av oss väljer att se på dem som en del av den fortsatta skepsisen som finns mot Klebers Saarenpää. Det är svårt att falla ur naturen av att vara i konstant pessimism. Men det som skiljer honom från Baxter, Lennartsson, Ljung, Larsson är att det finns ett underliggande projekt som gör att vi likt Noel Gallagher på röda mattan har aptit på HIF, processen, kidsen, Dahlberg och livet. 

Ja, jag tycker det är ett underbetyg att HIF är såpass uddlösa som man är med en man mer i 90 minuter. Jag tycker det är ett underbetyg att man har förmågan att nästan tappa tre poäng efter att ha strypgrepp på seriens starkaste lag.
 
Trots det: Det här var ett Håll-käften statement från Kleber Saarenpää. I Januari var förväntningen att hålla sig kvar. I slutet på Juli är han tre poäng från de tre främsta lagen med det som beskrivits som den sämsta HIF-truppen på väldigt lång tid. Hans företrädare har snackat väldigt mycket om att göra saker. Nuvarande tränare gör samma saker samtidigt som han överpresterar med råge sportsligt med betydligt svagare, orutinerat lag på banan.



I skuggan av det som skedde idag, hade HIF en väldigt bra vecka. Man signade en talang som många beskriver som utöver det vanliga. Man skrev kontrakt med en akademiprodukt som gör att ett eventuellt uttåg av Lillebror Gigovic svider lite mindre. Mikael Dahlberg fortsätter att göra saker som ger HIF en morgondag. Kleber Saarenpää fortsätter göra saker som ger oss en vardag. Sådana saker bör inte underskattas för en klubb som du, jag och alla andra undrat gör för fel när klubbar som Värnamo, Mjällby, GAIS verkar ha knäckt koden. 

Om jag fortfarande är missnöjd med dagens vinst? Delvis. Jag tycker det är viktigt att ha aptit på framgång, offensivt spel och resultat. Det är viktigt att alltid ha en kultur av hunger. Det är det som i slutändan skiljer HIF från andra klubbar och deras tomma trofeskåp: Vinnar och prestationskultur. 

Noel Gallaghers musik blev sämre med tiden. Det är svårt att skriva musik från verkligheten när ens egen vardag består av sus och dus.
 
För HIF:are som dig och mig är det sällan sus och dus. Långt ifrån. Men just nu gör HIF mycket rätt på och av planen.

Så om jag är nöjd?

NEJ!

Jag vill ha mer!

Anthony Thörnanthony30694@gmail.com@AnthonyThrn2024-07-29 22:00:03
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: Den riktiga anledningen
Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"