Lagbanner

Inför matchen mot Assyriska BK.

Andra Göteborgsresan på en vecka!

Det är i princip helt ordinarie som Höllviken äntrar bussen fvb till Göteborg för andra lördagen i rad. Bra vibrationer präglar Höllvikenlaget som förra lördagen tog med sig alla 3 poängen "him" till Skåne efter matchen mot Fässberg. Samir som varit förhindrad att träna under veckan p.gr av arbetet åker inte med denna gången. Annars är enda lilla frågetecknet mittbacksresen Niklas Lindgren som fick skadekänning under tisdagsträningen och testar på lördagsmorgonen. Men "fightern" Niklas finns säkert med då domaren blåser till spel klockan 16.00 på Apelsinplan i västra Göteborg. 
Assyriska BK bildades så sent som 1985 som en idrottssektion i Assyriska Mesopotamiska föreningen i Göteborg. I samband med bildandet av Assyriska Distriktet i Göteborg 1989, ombildades ABK till en självständig förening. 
År 2003 vann A-laget div 5 och gick upp i div 4, 2008 vann man div 4 överlägset och gick upp i 3:an och 2009 upprepades framgången då laget som nykomlingar vann div 3 lika överlägset som föregående säsong. En framgångssaga som inte så lite påminner om Malmöfotbollens kometlag Kvarnby IK.
Assyriska som är ett individuellt mycket skickligt lag har startat säsongen med 3 förluster, 1 seger, 2 röda kort och massvis med gula kort. En seger som fö kom i senaste hemmamatchen mot Högaborg (2-0). Får man ihop kollektivet och disciplinen kan man säkert sätta käppar i hjulet för flera av de etablerade div 2:lagen i serien. Låt oss hoppas att det som vanligt dröjer en stund innan det sker.

Ronnie Larsson2010-05-15 08:50:00
Author

Fler artiklar om FC Höllviken