Lagbanner

Inför matchen mot Ramlösa Södra FF

Upp till bevis.

Ja, vill vi tillhöra skaran strax under topplagen krävs vinst idag. Då kan vi spela utan den större stressen och pressen som annars väntar i kampen om att undvika att bli ordentligt indragna i bottenstriden med ev. nerflyttning som värsta skräckscenario. Tillfälligheter får ju som bekant större och större betydelse ju närmre slutet av serien man kommer.

Men vi ser trots allt positivt på dagens match då vi har revansch att utkräva på tränare Lino Borieros Ramlösa Södra FF efter vårens 2-1 förlust uppe i Helsingborg. Revansch brukar ju vara ett väl så bra tändmedel om det nu inte skulle räcka med det faktum att vi som sagt riskerar att bli indragna i bottenstriden.

Senaste matchen förra Lördagen mot IS Halmia på Örjans Vall i Halmstad innebar förlust med 3-1 efter att vi haft en jättemöjlighet att få med oss en poäng via en straffspark 11 minuter från slutet, en straff som Halmias duktige målvakt dock räddade. Lägg därtill ett skott i ribban av Anton Wiklund. Först i slutminuten kunde sedan Halmia fastställa slutresultatet.

Björn Larsson och Miklos Kriz har åter blivit tillgängliga efter sjukdom. Ny på skadelistan blev dock Johan Falkesäter. Sedan tidigare finns Niklas Lindgren och Mattias Vig på denna föga uppmuntrande lista. Lägg därtill att Christopher Enarsson är avstängd efter tre varningar. En bred trupp gör att vi likväl ställer upp med ett mycket starkt lag idag och som definitivt är kapabla att ta tre poäng.

Målbilden inför dagens drabbning blir annars vår senaste hemmamatch mot Lindome GIF. Vinst med 4-1 efter bra spel och ett härligt go i laget. Kan vi stå upp för varandra på ett lika bra sätt idag finns goda förhoppningar om en bra upplösning mot ett Ramlösa som endast fått med sig två poäng på de tre senaste matcherna. Två hemmamatcher mot jumbon Fässberg, förlust med 2-0 liksom poängtappet mot nästjumbon Assyriska efter 1-1 är resultat som förvånar. Mer normalt är att man kryssar mot hemmastarka serietrean Kvarnby IK efter 1-1. Så lita på att det är ett taggat Ramlösa som vill visa sitt rätta jag idag.

Höllvikens GIF ber att få hälsa publik, gästerna Ramlösa Södra FF och domarna hjärtligt välkomna till vårt eget ”Anfield” och dagens match. Vi hoppas dessutom som vanligt att Ni skall få se en underhållande och bra match.

Tränarstaben

RL2010-08-21 11:19:00
Author

Fler artiklar om FC Höllviken