Lagbanner
En andra halvlek att glädjas åt
Huddinges James Izountouemoi vinner boll på egen planhalva, Abiel Sequar redo att göra något konstruktivt.

En andra halvlek att glädjas åt

Lördagsresa till en gammal åker, förklädd till fotbollsplan täckt av artificiellt gräs, verkar länge kunna utmynna i ett besvikelsens besök i utkanten av Vagnhärad. Men efter tydlig hemmadominans under första halvan vänder det totalt efter paus, Huddinge IF går fram till en odiskutabel 4-0-viktoria mot Trosa Vagnhärad SK.

Matchinledningen kan jämföras med hur två boxare står och jabbar mot varandra, väl medvetna om varandras styrkor och svagheter. TVSK har fyra före detta Huddinge-spelare i startelvan och ytterligare två på bänken, klart de inblandade känner varandra väl.
Huddinge lyckas inledningsvis bra på fasta situationer, vunna höjdbollar in i motståndares straffområde är inget jag blivit bortskämd med i år. Iakovos Izountouemoi, James, har en hyfsad nick efter hörna i 11e, tyvärr mitt på hemmalagets reservmålvakt Sebastian Kaburek.

Att våra motståndare prövar med ideliga långbollar bakom vårt försvar är däremot något som följer den traditionella modellen. Att de kvicka anfallarna springer offside titt som tätt är mer ovanligt. Men inte på något sätt otillfredsställande.

I mitten av första skapar TVSK tryck mot HIF-målet. Deras höga press betalar sig. Vi har svårt att få fast halvt panikartade lyftningar upp på deras planhalva. Bollen kommer åter, igen och igen. Hemmaspelarna vinner nästan alla närkamper men längst bak i vårt mittförsvar står magnifike Alexandros Kousis i vägen för det mesta, väl sekunderad av reslige och nickskicklige Noah Strand, som idag gör sin första match från start. Ett skott utifrån och klart över, avlossat av Joacim Corneliusson efter en delvis bortrensad hörna, är det bästa hemmalaget presterar. Trots kraftigt spelövertag.

Med kring halvtimmen spelad börjar domaren strö underliga domslut omkring sig, blir bland annat oense med assisterande om vilket lag som ska få frispark. Trenden håller i sig matchen igenom, inte minst när det gäller bedömning vid överträdelser som borde rendera gult kort. Därvidlag är jag och de omkringsittande hemmafansen överens. Alltid trevligt att båda lagens supportrar är överens om nivån på domarens insats.

Mot slutet av halvleken skapar Huddinge två bra lägen. Det första efter en frispark som kommer som en tidig julklapp. Sebastian Hylén skickar fram den mot vänstra stolpen där två vitklädda Huddinge-spelare är först framme, svårt att se om det är Modou Gassama eller August Kaarle som får touchen, bollen tätt utanför. En omställning i 43e med Abiel Sequar och Agge Kaarle i huvudrollen ger Sebbe Hylén fritt skottfält till vänster i straffområdet, bollen smiter precis utanför bortre stolpen.

Med Huddinge i definitivt poängunderläge, om jag bibehåller boxningsjämförelsen, ser jag andra halvlek an med viss bävan. Vi har startat illa efter paus alldeles för ofta. Det som möjligtvis kan tala till vår fördel är att vi får medvind efter omstarten. Men det kan väl inte betyda så mycket?

Kanske ändå.
Vi tar ett stadigt tag om taktpinnen från kick-off. Helt plötsligt verkar alla både vilja och kunna agera positivt och offensivt. Hemmaförsvaret har uppenbara problem och i 55e rämnar det. James’ inkast från högersidan, Kevin Castaneda vinner ett par, tre dueller på mittplan, sänder ut en passning till Agge, omarkerad på vänstersidan. Han avancerar rappt in i straffområdet och satsar på skott, får halvträff men bollen passerar mellan benen på målvakten, in i nät. 0-1!

TVSK försöker svara direkt, ser knappast övertygande ut men de vinner en vänsterhörna i 61a. Den slås snabbt och kort, lyftning förbi bortre, Axel Karlsson nickar men HIF-målvakten Edrisa Bojang är följsam, får kroppen bakom bollen och håller den tryggt i famnen.

Gassama avlossar en volley från några få meter ut efter hörna i 65e, målvakten svarar för en fin fotparad. Småskadade Sebbe kliver av i 66e, Kingsley Okafor in. Vi lyckas direkt med en snabb spelvändning från höger till vänster, Agge lägger tillbaka in i mitten till Kevin, målvakten revanscherar sitt tidigare misstag när han räddar med fötterna. Några få minuter senare håller Kevin på att bli olycksfågel, felvänd mitt på egen planhalva tappar han ifrån sig bollen, en hemmaspelare stormar fram i mitten, Edrisa är blixtsnabbt ute och stöter undan.

I mitten av andra är Kevin verkligen i händelsernas centrum. I 75e lösgör han sig från all markering, får en passning från Kingsley och skickar iväg ett stenhårt skott som målvakten bara lyckas stöta nästan rakt upp i luften. Bollen dimper ner hos Kingsley vars avslut styrs undan av en försvarare.

Kan vi bara undvika bolltapp på egen planhalva känns det att det här kan sluta väl. Men Huddinge-spelarna vill utnyttja sitt övertag. I 76e, spektakulär bollvinst för James på högersidan, inne på deras planhalva, bollen till Kevin, vidare till Agge på vänstersidan, in till Modou som lurar sin bevakare när han lägger över på vänsterfoten, placerar säkert in vårt andra mål till höger om målvakten.

 0-3 kommer nästan direkt. För tredje gången är det James som drar igång attacken, ånyo efter ett inkast, på nytt via Kevin ut till Agge som från vänsterläge överlistar hemmamålvakten.

Huddinge gör trippelbyte direkt efter målet och det känns som om matchen är över som kamp betraktat. Hemmalaget gör vad de kan för att hyfsa förlustsiffrorna och i 87e är de på god väg, skapar en öppning till höger, Edrisa blir överspelad, bollen förbi honom men metern framför mållinjen kommer Alexis och städar undan. Bollen når Omar Laamrani som driver fram i hög fart på pigga ben mitt i planen. Han får tre lagkamrater med sig, väljer att passa Apollon Georgopoulos som stormar fram till vänster, Appe tittar upp, ser Kingsley störta fram, spelar förbi hemmamålvakten och Kingsley har bara att stöta in fyran i öppet mål.

Anton Bergholm, som slitit med sjukdomar och skador, får i slutskedet göra sitt första inhopp i år. I Shauns position på mitten. Inte det lättaste att tampas mot tuffe Joacim Corneliusson men det var roligt att se kvicke Anton tillbaka igen.

På onsdag är det bortamatch igen, mot IFK Eskilstuna. Gula laget borta, blå laget hemma. Känns som om det skulle kunna finnas någon mer match med samma färgsättning, samma kväll.

Matchfakta
4/9                      Trosa Vagnhärad SK – Huddinge IF                 0-4 (0-0)           
0-1 August Kaarle (55), 0-2 Modou Gassama (76), 0-3 August Kaarle (79), 0-4 Kingsley Okafor (87).
Edrisa Bojang – Iakovos James Izountouemoi, Alexandros Kousis, Noah Strand, Filip Nieminen Eriksson – Kevin Castaneda (79 Omar Laamrani), Shaun Lomas (88 Anton Bergholm), Abiel Sequar, Sebastian Hylén (66 Kingsley Okafor) – Modou Gassama (79 Apollon Georgopoulos), August Kaarle (79 David Nyman).
 

Robert Lindberg2021-09-04 19:07:00
Author

Fler artiklar om Huddinge IF

Jag minns … en sällsynt seger