Lagbanner
Kassaskåpssäker seger mot Enskede
Huddinge attackerar Enskedes mål, en ständigt återkommande syn i solskenet på Källbrink denna söndag eftermiddag.

Kassaskåpssäker seger mot Enskede

Division 2-säsongen har för Huddinge IF och dagens motståndare Enskede IK hamnat i ett skede där allt handlar om stolthet. Mittenplaceringar för båda lagen, de har för många lag att passera för att nå toppen och saknar hot nerifrån. Vid kick-off låg Enskede på sjunde plats, Huddinge på åttonde. Efter hemmalagets ohotade 3-0-triumf bytte lagen plats i tabellen.

Inledningsvis försöker Enskede pressa hemmaförsvaret hårt i uppspelsfasen men vi lyckas spela oss förbi och skapar tidiga halvchanser. I 8e kapas Filip Nieminen Eriksson bakifrån av Joel Embring, en av de mest respektlösa tacklingar jag sett på en fotbollsplan – och jag har sett fotboll under åtminstone 60 års tid. Domaren tar inte ens ett gult kort. Han tar säkert inte ens en funderare över möjligheten att varna syndaren. Det tar åtskilliga minuters behandling innan Fille är uppe på fötterna igen. Tufft virke i Huddinges grabbar!

Spelet böljar lite fram och tillbaka, Noah Strand vänder hemåt i trängt läge och det håller på att bli till en möjlighet för Enskede men de får nöja sig med ett inkast. Kort därpå missar Fille bollen efter inspel från vänster, Joel Embring får skottläge, skickar en halvvolley över. Huddinge svarar, Shaun Lomas springer till sig ett bra läge, passningen kommer, målvakten räddar. Vi får iväg ytterligare två skott, båda stoppas av försvaret.

Under en period är det Enskede som har mest boll och de försöker med höjdbollar in mot centrum. Där har vi nickstarka spelare som Joacim Corneliusson, Alexandros Kousis och Noah Strand så det känns tryggt. I 26e hamnar vi i trångmål när Fille blir för het i en duell mot Embring och blir överspelad. Alexis Kousis vräker sig fram och förhindrar ett skott ur friläge och sedan följer Tobias Corneliusson upp med en stark försvarsinsats och där försvinner nog en stor portion av Enskedes offensiva ambitioner.   

HIF direkt till snabbt anfall, Shaun till Sebastian Hylén men en försvarare hinner mellan, styr undan skottet. I 28e släpper Jocke ifrån sig ett besviket ord efter att ha blivit avblåst, fått en mycket tvivelaktig frispark emot sig. Det tycker domaren är värre än överfallet på Fille och halar upp det gula kortet.

Frisparken ger Enskede en möjlighet att gå till attack och de får till ett välplacerat avslut ner mot Alexander Westbergs högra stolpe men Huddingemålvakten är snabbt nere och tar hand om kulan.

I 32a kombinerar Huddinge snyggt på vänstersidan, avslutar med en passning från Sebbe till Fille som försöker prickskjuta lågt mot bortre burhörnet. Enskedemålvakten William Björklund tvingas sträcka på sig till det yttersta för att styra bollen utanför. Fille över för att lägga hörnan från höger, det blir stor oreda i straffområdet, panikrensning till ny högerhörna. Lite längre denna gång, via Alexis droppar bollen ner framför fötterna på Noah Strand som inte tvekar, klappar till direkt från nära håll. 1-0! Noahs första mål för Huddinge.

Enskede försöker trycka på framåt efter målet men får inget bättre än en hörna med sig. Den rensar Jocke undan varpå Aziz Ada slänger sig handlöst omkull och skriker som en stucken gris. En av de mest patetiska filmningar jag sett. Gult kort? Inte!

I 37e befinner sig Noah på rätt plats igen, på nytt efter hörna. Denna gång misslyckad rensning, bollen skickas in på nytt, lågt, nästan rakt framifrån, mot högra stolpen. Där står Noah som prickar in 2-0.

När vi passerar in på övertid tar sig Embring förbi Noah på högersidan, skickar in ett lågt inspel. Alexis vräker sig fram för att stöta undan, bakom honom finns bara Alex Westberg. Den bollen ska målvakten bara ha, och det måste han skrika direkt och tydligt för Alexis. Istället sträcker sig vår säkre mittback, tvingas avbryta matchen. Vill det sig riktigt illa kan det vara det sista vi ser av Alexis i årets serie.

Innan domaren blåser av för paus lyckas ett decimerat HIF skapa ett nytt gyllene tillfälle. Tobbe drar iväg på högersidan, lyfter till Sebbe på andra sidan, bollen tillbaka till Johan Edeland vars direktskott ser ut att vara på väg rätt in i högra krysset men gästernas målvakt svarar för en fantastisk räddning, tippar bollen till hörna.

Till andra halvlek kommer Tiago Silva Sanchez in, Jocke går ner som mittback och Tobbe in på mitten medan Tiago tar högersidan. Vi inleder med självförtroendet på topp. Omar Laamrani ligger bakom ett snyggt anfall som leder till en dubbelchans, vi återerövrar bollen nästan direkt. Skotten haglar in mot Enskedes mål, all deras energi går åt till att täcka skott och rensa undan. Att de under denna sekvens klarar sig undan ytterligare baklängesmål är snudd på ofattbart.

Mitt i HIF-offensiven hamnar Johan snett i en situation och tvingas avbryta. In kommer Maximilian Lund vars första bollkontakt blir ett fräsande distansskott som passerar tätt över.

När plågoriset Johan sitter vid sidan av plan repar Enskede mod. Då kliver Omar fram med några distinkta brytningar men i 65e hettar det till. HIF-målvakten hamnar trångt till efter hörna, tar rätt beslut, stöter undan den så långt han orkar. Den hamnar någon meter utanför straffområdet, därifrån kommer ett rappt direktskott som passerar utanför målramen. Nära, nära.

I 68e kliver Kamil Dudziak av, han har inte fått något gratis mot Enskedes kraftiga försvarsspelare. In med George Korkis, lite snabbare i fötterna vilket ger utdelning. Inte i 70e då han inte får rätta touchen, en passning för mycket efter ett briljant anfall med Omar och Tiago i dirigentrollerna. Däremot i 72a. Omar bollvinnare på egen planhalva, driver upp längs högerkanten, står emot en tuff knuff i ryggen innan han vinklar in bollen förbi Enskedes målvakt och George har bara att stöta in bollen i öppet mål. 3-0! George blir dagens andre premiärmålskytt.

Enskede gör en kraftansträngning, har ett vinkelavslut som passerar förbi bortre och en hörna som orsakar stora problem, till viss del beroende på att Jocke befinner sig vid sidan av plan för behandling efter en smäll. Maxi räddar Alexanders nolla när han står nästan på mållinjen och rensar undan. Jocke återkommer, till att börja med lätt haltande. Tufft virke i Huddinges grabbar!

Efter ett dubbelbyte i 80e fortsätter vi att skapa chanser. Målvakten styr till hörna när Maxi har ett läge från nära håll. George visar prov på bra spänst, har två bra nickar, bollen hamnar tyvärr inte innanför målramen. Tiago, Jakob, Tiago igen. Enskedes målvakt är ständigt i aktion och lyckas hålla siffrorna nere.

Vår målvakt är mån om att hålla nollan för tredje gången i år, manar på sina utespelare att hålla spelet uppe. Men på tilläggstid släpper vi till ett öppet läge. Jocke vräker sig fram och svarar för en uppoffrande brytning av skottbanan. Den efterföljande hörnan leder till hönsgård framför Alexander.  Bollen trillar ner framför fötterna på omarkerade Jakob Wanselius som inte är lika reaktionssnabb som Noah i samma läge. Alexander är snabbt nere och lägger beslag på bollen. Nollan räddad! Sedan dröjer det inte många sekunder förrän domaren blåser för full tid.

Matchfakta
4/9                      Huddinge IF – Enskede IK 3-0 (2-0)                 
1-0 Noah Strand (32), 2-0 Noah Strand (37), 3-0 George Korkis (72).
Alexander Westberg – Omar Laamrani, Alexandros Kousis (46 Tiago Silva Sanchez), Noah Strand, Filip Nieminen Eriksson – Shaun Lomas, Joacim Corneliusson, Sebastian Hylén (80 Jakob Sauma),  – Tobias Corneliusson (80 David Nyman), Kamil Dudziak (68 George Korkis), Johan Edeland (55 Maximilian Lund),
Varningar HIF: Joacim Corneliusson och mv-tränaren Daniel Jadama (när han uttrycker sitt missnöje över att domaren aldrig ger Kamil frispark trots upprepade attacker i ryggen).

 

Robert Lindberg2022-09-04 18:11:00
Author

Fler artiklar om Huddinge IF

Jag minns … en sällsynt seger