Och det här gänget vann mot United!?
Bröderna Corneliusson, Joacim (till vänster) och Tobias la grunden till Huddinges 5-0-seger mot Värmbol med ett respektive två mål före paus.

Ovisst inför lördagsmatchen, trots att vi ställs mot avsågade seriejumbon Värmbols FC. Dom tog sin andra seger för i år när de i förra omgången hemmabesegrade dåvarande serieledarna United IK Nordic med 3-2. Är det så att Katrineholmgänget är på väg att resa sig som en Fågel Fenix ur askan? Ingalunda. Huddinges segersiffror stannar vid 5-0 efter att laget slagit av på takten sista halvtimmen, vila i rörelse inför tisdagens cupmatch mot Degerfors.

Hemmalagets hjärntrust roterar spelartruppen, vilar bland annat viktige mittbacken Alexis Kousis, lagkaptenen Shaun Lomas och ger Alexander Westberg chansen mellan stolparna. Mot Värmbol spelar det ingen som helst roll.

Tobias Corneliusson åter med från start och han är pigg värre. I matchinledningen har Filip Nieminen Eriksson ett farligt inlägg från vänster, snudd på att Johan Edeland får en tå på bollen. Nästa inlägg kommer per omgående, Tobbe stöter bollen i nät från nära håll vid främre stopen. Tid: 2 minuter 8 sekunder!

Ett chockat Värmbol vaknar ur handlingsförlamningen och gör match av tillställningen – i tio minuter!

I 6e boxar Westberg undan efter en farlig frisparkslyftning och samlar sedan enkelt ihop ett harmlöst inspel från höger.

Med kvarten spelad återställs ordningen och Huddinge tar ett fast grepp om händelserna. Joacim Corneliusson, lagkapten för dagen, hittar omarkerade Tiago Silva Sanchez. Vår vänsterbreddare avancerar och drar iväg en riktig kanon. Bollen i närmsta stolpen!
Kamil Dudziak har ett lågt avslut som målvakten hinner ner på och håller.
Tobbe får iväg en rejäl rökare från högerposition, målvakten lyckas styra undan.
Alfredo Martiatu Nordeman skickar in ett listigt lågt inspel från höger, målvakten hinner precis ner framför fötterna på en framstörtande hemmaspelare, tror det är Kamil som kommer.
Kamil bröstar ner åt Johan som möter med en hög volleykanon från straffområdeslinjen, bollen tätt förbi högra stolpen.

I 31a vinner Tobbe bollen några meter in på Värmbols planhalva, spelar till Alle Nordeman som slår en crossboll till Tiago på vänstersidan, han i sin tur lägger den snett inåt bakåt, Tobbe möter direkt med vänstern, från straffområdeslinjen, och målvakten är inte ens nära den projektilen. 2-0!

I 35e kunde Tobbe blivit tremålsskytt när Ludvig Selini som siste man dräller med bollen vid straffområdeslinjen, Tobbe hugger direkt men målvakten Nicklas Jöbring är snabbt tätt inpå, krymper vinklarna och räddar till hörna. Den kommer från vänster, Omar Laamrani lyfter in och Jocke C når högst av alla, nickar med kraft in 3-0.

Värmbol kommer i ett sällsynt anfall direkt efter målet. Noah Strand blockar ett skottförsök, bollen i hög lyra mot Westbergs högra kryss. Huddingemålvakten har faktiskt vissa problem att plocka ner den utan att kliva bakåt över linjen. Kort före paus kommer en lyra från Värmbols högersida, mot och förbi bortre stolpen. Alle tar det säkra före det osäkra och rensar till hörna. Det fanns inte en blåtröja i närheten. Prata med varandra i försvaret, för helskotta!

Hörnan rensas undan. Värmbol försöker bita sig fast, tilldöms en billig frispark precis utanför ena straffområdeshörnet. Bollen hårt mot främre krysset, Westberg flyger och boxar undan. Det är det absolut sista som sker före paus.

Dubbelbyte för hemmalaget under pausvilan innebär att Omar kliver ner som högerback.

Värmbol chansar tidigt med en långboll i mitten, Westberg är snabbt långt ute, nickar undan framför anstormande motståndare. Bra aktion!

I 50e vinner Kamil en duell, axel mot axel, spelar tvärs, Tiago möter direkt. Skottet blockas av en uppoffrande försvarsspelare. Någon minut senare drar Noah på sig en frispark, till höger nere vid vår kortlinje, när han släpper en motståndare förbi sig lite väl lättvindigt. Ebenezer Baraka Biregey når högst på lyftningen som följer, nicken går högt över.

Huddinge till förnyad attack, Jakob Sauma lämnas med oceaner av utrymme mitt på deras planhalva, något till höger. Där satsar han på skott – och får en sanslös träff! Bollen som ett streck rätt upp i bortre krysset. Från säkert 30 meters håll. Oerhört vackert. Målvakten totalt chanslös. 4-0!

Tobbe vinner boll i 56e, spelar tvärs till Tiago, målvakten svarar för en fin räddning.
Tobbe vinner boll i 59e, vickar in den till framrusande Sebastian Hylén som från höger i straffområdet vinklar in 5-0 till vänster om målvakten.

Nytt dubbelbyte efter målet och vi är nära att utöka ledningen direkt. Ett nytt charmant inspel från Filip och Jakob håller på att snubbla in bollen förbi målvakten som lyckas avstyra med fingertopparna.

Vi gör vårt femte och sista byte i 66e – i mina ögon lite väl tidigt. Men vi fortsätter att skapa målchanser mot ett fullständigt tillbakatryckt och tydligt desillutionerat Värmbol. Målvakten Jöbring räddar dem undan fler baklängesmål efter vassa avslut från Sebbe och Ousman Touray.

När Filip blir kvar på offensiv planhalva efter en kraftig smäll över foten tar Tiago hans vänsterbacksplats under några minuter. Lite oro ändå, ska vi behöva avsluta med bara nio utespelare? Nej, Filip är av tufft virke och är snart tillbaka med rusher och inspel från sin vänsterkant. Men vi reduceras ändå till tio spelare när Tiago tvingas bryta i 80e, efter andra krampkänningen, den här gången efter ett tungt skott som tyvärr hamnar rakt på målvakten.

Trots reducerat manskap fortsätter vi att dominera skeendet. Spelskicklige mittbacken Samuel Edgren ger sig av på två offensiva räder efter att tidigare haft ett trängt avslut utanför. Nu river han upp luckor i gästernas försvar men det blir ingen utdelning, trots bra inspel. Det slutar 5-0 efter en sista halvtimme som kändes som en enda lång transportsträcka fram till slutsignalen.

Jag fick aldrig svar på min fråga, hur kunde det här gänget vinna mot United IK Nordic? Fullständigt obegripligt.

Matchfakta
27/8                    Huddinge IF – Värmbols FC 5-0 (3-0)
1-0 Tobias Corneliusson (3), 2-0 Tobias Corneliusson (31), 3-0 Joacim Corneliusson (35), 4-0 Jakob Sauma (54), 5-0 Sebastian Hylén (59).
Alexander Westberg – Alfredo Martiatu Nordeman (46 Sebastian Hylén), Samuel Edgren, Noah Strand, Filip Nieminen Eriksson – Johan Edeland (46 Jakob Sauma), Joacim Corneliusson (60 Maximilian Lund), Omar Laamrani – Tobias Corneliusson (66 David Nyman), Kamil Dudziak (60 Ousman Touray), Tiago Silva Sanchez (utgick I 80e).