Lagbanner
Reservbetonat Huddinge föll mot City
Talande bild från första halvlek, City-kaptenen Albin Malm har inga som helst problem att promenera fram och välja passningsalternativ mot ett HIF vars höga press inte existerade denna lördagseftermiddag på Tunavallen.

Reservbetonat Huddinge föll mot City

Skador och sjukdomar plus avstängning på James decimerar antalet spelklara A-lagsspelare till tolv när serien återstartar med bortamatch mot City i Eskilstuna. Av dessa tolv är två målvakter! Denna ihåliga trupp klarar inte av att ta poäng på Tunavallen, hemmalaget gör matchens enda mål, vi får i efterhand sörja en träff i ribbans undersida under slutskedet.

City har mer boll under inledningen och en del osäkerhet kan skönjas i Huddinge-försvaret när hemmalaget pressar högt. Två gånger kommer vi upp nära Citys straffområde och skapar två nästan-lägen men en försvarsfot avvärjer i absolut sista ögonblicket. I 13e avlossar Abiel Sequar ett jätteskott från mer än 25 meters håll. Hemmalagets målvakt Dwayne Miller svarar det första av vad som kommer visa sig bli en lång rad av säkra ingripanden från hans sida denna eftermiddag.

I 17e släpper vi till en hörna efter inledningsvis urusel markering i mittförsvaret. Alexander Westberg hoppar ostörd, suger åt sig bollen – och tappar den! Han hinner ner och vifta undan den innan närmaste City-spelare kan ta fördel av situationen. Två minuter senare svarar vår målvakt för en uppseendeväckande felpassning, rakt på en motspelare. Alexis Kousis hinner emellan, rensar snett, till synes i panik, till hörna. Denna gång prövar City en variant som leder till ett svagt nickavslut som Westberg kan ta hand om invid höger stolprot.

I 22a vinner Kingsley Okafor en hörna från höger efter fin framspelning från Sebastian Hylén. August Kaarle lyfter långt och bollen dyker ner framför Alexis som drar på direkt på volley från bortre delen av straffområdet. Över!

I 28e vinner Kingsley boll mitt på vår planhalva, på höger sida. Väljer att driva bollen inåt i planen när han har lediga lagkamrater i den riktning som näsan pekar, nära vänster sidlinje. Kingsley förlorar bollen, återtar den via ojust spel strax utanför halvcirkeln. Farligt frisparksläge. Skott i muren följs av ytterligare två skott som blockas innan fjärde försöket rinner igenom via touch. Westberg ut och drar åt sig bollen före förste attackerande anfallare.

Positionsbyten i flygande fläng i 36e. Viktör Sjöö avancerar på högersidan, sticker fram bollen till Elias Dandanell, vänsterbacken som flänger in till höger i Citys straffområde. Tyvärr får dagens förste A-lagsdebutant inte kontroll på bollen, den rinner ut över kortlinjen.

När halvleken nalkas sitt slut har Huddinge lyckats flytta upp mer av spelet på Citys planhalva men också öppnat sig för omställningar, långbollar bakom vår fyrbackslinje. Westberg är ofta rätt ute på dessa men i 45e kommer en boll ut på höger sida. Alexis sätter fart på turbon, vinner löpduell mot anfallare med spring i benen, spelar lugnt tillbaka till Westberg. Vår målvakt, invid sin vänstra stolpe, försöker aningslöst chippa bollen över motståndaren. Upphopp, touch med skallen och bollen droppar ner framför anstormande Abdoulie Mboob som dräper in 1-0 utan pardon, tätt intill närmaste stolpe. Fullständigt onödigt baklängesmål.

Ny långboll på tilläggstid. Gilbert Ishimwe kommer helt fri i mitten, Westberg ut och blockerar avslutet. Där kunde det lika gärna ha blivit 2-0.

City inleder starkast efter paus. Westberg levererar en strålande fotparad på ett nytt friläge i 51a och i 55e får målskytten Mboob fritt fram efter en felriktad passning från Abiel. Avslutet från knappa 20 meter passerar över.

Vi försöker bredda spelet, det funkar hjälpligt på vänster sida. På högersidan vinkas Kingsley av för offside alldeles för ofta och avväpnas dessutom alldeles för lätt. I 57e visar sig Apollon Georgopoulos, möjligen för första gången under matchen, får fram en passning till Modou Gassama som trasslar sig förbi två motståndare på liten yta men placerar bollen utanför målramen. I nästa anfall, ett snabbt sådant för ovanlighetens skull, tar sig Agge Kaarle ner till kortlinjen, inne i straffområdet till vänster. Hans hårda, halvhöga inspel fastnar i Millers säkra nypor.

Med introduktionen av David Nyman i 62a går Huddinge ner till trebackslinje och den sätter sig inte direkt. I 64e lämnas Robin Norlin helt omarkerad på vänstersidan. Han avancerar med bollen, avslutar stenhårt mot främre stolpen. Westberg svarar för en blixtsnabb dykning och räddar oss undan ett andra baklängesmål. Igen!

I fortsättningen är det mest spel mot ett mål. City nöjer sig med att chansa med långbollar när de kommer över ”trasan”. Men vi har oerhört svårt att skapa chanser. Nyman får i 69e in bollen från vänster till en omarkerade Kingsley mitt i straffområdet. Avslutet blir en ynklig fjutt som en förvånad Miller nästan tappar in bredvid sig.

Under ett par minuter tilltvingar vi oss fyra vänsterhörnor i följd. Ingen farlighet kommer från någon av dessa. Avstängde Iakovos Izountouemoi coachar hörbart från läktaren medan Kia Livani, i sin sista match som huvudtränare för Huddinge innan flytten till Haninge, inte är lika intensiv och aktiv som jag är van att se (höra!) honom. I 82a tvingas han acceptera att mittbacken Filip Lindbom inte kan fortsätta längre efter att tidigare fått en tuff smäll. In kommer Tolga Zengin, dagens andre debutant från juniorleden.

I 85e tar sig Abiel ut till höger och med kvalitet på den kanten blir det farligt. Hans passning når Modou som vräker på från mitten av straffområdet. Miller är chanslös. Bollen i ribbans undersida och ut! Unge Tolga får skottchans på returen men han får inte bollen förbi närmaste försvarare.

På tilläggstid, den utmärkte domaren Patrik Larsson lägger till totalt fem minuter, svarar Abiel för 40-meters maxlöpning för att förhindra ännu ett friläge för Robin Norlin. Sedan är han med i upptakten till vad som utvecklar sig till en gigantisk röra i Citys straffområde med många skottchanser, blockeringar och en fantastisk Miller-räddning i 93e.  Vår sista möjlighet?

Men nej, i sista tilläggsminuten rullar vi upp Citys vänsterförsvar, Agge får helt öppet till höger i straffområdet, tio meter ut, men en desperat försvarare slänger sig och får en touch på det hårda skottet. Bollen susar över. Den efterföljande hörnan är tam. Miller dominerar sitt straffområde in i det sista. City bärgar trepoängaren.

Nästa uppgift blir Tyresö FF på bortaplan. Då är James åter spelklar. Orosmoln dock för Filip, som klev av idag. Vår trupp är för tunn, tål inte för många frånvarande.

Matchfakta
31/7                    Eskilstuna City – Huddinge IF                            1-0 (1-0)           
1-0 Abdoulie Mboob (45).
Alexander Westberg – Viktor Sjöö, Filip Lindbom (82 Tolga Zengin), Alexandros Kousis, Elias Dandanell (62 David Nyman) – Kingsley Okafor, Abiel Sequar, Sebastian Hylén – Apollon Georgopoulos, Modou Gassama, August Kaarle.

PS. Lite senare på lördagen spelade två killar med Huddinge IF-bakgrund emot varandra i Superettan. Och de har mycket gemensamt. Inte bara tröjnumret 9. Båda gjorde avstamp hos Huddinge IF för en resa högre upp. Jag anspelar på Nikola Vasic (utlånad till Vasalund från sin italienska klubb Reggina 1914) respektive Ashley Coffey som spelar för AFC Eskilstuna. Idag var det Niko som firade tre poäng efter ett mål i segern med 4-2. DS

 

Robert Lindberg2021-07-31 19:10:00
Author

Fler artiklar om Huddinge IF

Jag minns … en sällsynt seger