Stadshagen från sin sämsta sida

Stadshagen är ett välkänt blåshål. Lägg därtill lördagens regn över oskyddade åskådarplatser plus ett sent och oförtjänt segermål för Karlberg så får rubriken en fullständigt logisk förklaring.

Under första halvlek försöker båda lagen rulla boll och det är sällan något lag kan mäta sig med Huddinge i det avseendet. Idag är Karlberg snäppet vassare under de inledande 45 minuterna och har ett knappt men tydligt spelövertag. Det är ändå Huddinge som skapar de vassaste chanserna. (Food for thoughts, som britterna möjligen skulle uttrycka det.) Men först var domaren snabb att ge Joacim Corneliusson det obligatoriska gula kortet för en situation som ingen annan än Jocke blir varnad för. Han verkar ha fått ett dåligt rykte bland domarna i den här serien.

I 22a får Kamil Dudziak ett fritt läge, bränner av en rykande volley. Bollen passerar över ribban. I 31a rycker pigge Tobias Corneliusson förbi på högersidan, sätter avslutet i burens utsida. Karlberg överrumplar omedelbart med en oväntad kontring. Edrisa Bojang är alert och dyker framför fötterna på anstormande hemmaspelare efter ett listigt inspel från högersidan.

Edrisa åter i huvudrollen kort därpå. En frisparkslyftning från vänster touchas mot bortre stolpen. Axel Karlsson, omarkerad, sätter skallen till, Edrisa flyger emot honom, gör sig så stor han bara kan – och får undan bollen!

En chansfattig halvlek ger oss ändå en boll i nät i 40e. Jocke avlossar ett lågt, hårt skott utifrån. Hemmamålvakten kommer ner bakom bollen men får inte kontroll på den. Kamil är först, bollen via målvakten, Omar Laamrani stöter in den i öppet mål. Assisterande vinkar. Offside på Kamil. Inget mål.

Andra halvlek ger oss en helt annan matchbild. Huddinge tar ett fast grepp om händelserna och dominerar bollinnehavet kraftigt fram till slutsignalen.

I 52a hittar Filip Nieminen Eriksson fram till Kamil i mitten av straffområden. Vår nia bröstar ner bollen, klappar till direkt. En försvarsspelare hinner mellan med en desperat dykning, styr till hörna. Den lägger Filip från höger. Samuel Edgren når högst, nickar stenhårt ner i marken, målvakten är överspelad. Bollen studsar över!

Så inträffar det snudd på oundvikliga. Karlberg kommer i en blixtrande kontring, egentligen tre mot noll. HIF-försvaret går bort sig totalt på offensiv mark. Inspel från höger, framåt i mitten – är assisterande verkligen i linje med spelet? – och Erik Herre stöter in 1-0 förbi en övergiven Edrisa.

Huddinge försöker envist komma runt på kanterna. Alfredo Martiatu Nordeman och Filip har bra framstötar men de flesta inspelen fastnar på välplacerade hemmaspelare. I 67e lyckas Alfredo hitta en lucka. Hans låga, hårda passning studsar via Ousman Touray, bollen tätt förbi högra stolpen.

Dubbelbyte i 71a och omgrupperingar. Två minuter senare kommer ett par, tre passningar i planens längdriktning – må de taktiska gudarna förlåta oss! – och Shaun Lomas får skottläge till höger i straffområdet, prickar in kvitteringen till höger om målvakten.

Huddinge har 20 minuter på sig att omsätta sitt massiva spelövertag i ett segermål men tappar defensivt fokus. I 85e kontrar Karlberg till sig en bra chans, Edrisa tvingas till en högklassig räddning nere vid ena stolproten.

I 88e kommer tonårige debutanten Baboucarr Manga in på högersidan. Han hinner knappt in på plan när han får se hur Karlberg skickar en chansboll i mitten, Samme missar nedtagningen, Noah agerar lite tveksamt, bollen ut till vänster, snabbt inspel och Axel Lundgren nätar med en spektakulär flygande nick. 2-1 till Karlberg. Snyggt, men fullständigt onödigt.

På tilläggstid skickar Baboucarr en perfekt avvägd lyftning mot bortre delen av straffområdet, George Korkis springer sig fri, sätter pannan till, målvakten fladdrar till med armarna och lyckas få en näve på bollen och styra till hörna. Den lyfter Filip mot främre, Shaun nickar mot mål från några få meter ut men mållinjen är tättbefolkad av spelare med röda tröjor. Bollen åter ut till Filip som tvekar alldeles för länge innan han ens försöker lyfta in den på nytt, förlorar bollen och det är på vippen att Karlberg kan komma loss i en ny målosande kontring.

Vi får en chans till. Jocke, ständigt i händelsernas centrum, försöker trycka sig fram i mitten, fälls metern utanför straffområdet. Klockrent läge, lägg ner bollen, skicka in den innan Karlberg hunnit ställa en mur. Inte! I stället lång diskussion om vem som ska skjuta, det kanske diskuteras om skottet ska gå över mål eller i muren. Det beslutas tydligen att Jakob ska skjuta mitt i muren. Det är i alla fall så det blir. Returen skickar Filip åt fanders och våra förhoppningar om poäng på Stadshagen försvinner ner i avloppet tillsammans med det strilande regnvattnet.

Avslutar med noteringen att ordningsvakter och polis dök upp tidigt under matchen, pratade med Karlbergs unga fans på ena änden av den obekväma betongläktaren och följde upp med ett snack med Huddinge Ultras på den andra. Inte för att det hindrade hemmafansen att bränna av bengaler när andra halvlek inleddes.