Lagbanner
Vi har inget att hämta i Motala
I 8e minuten hinner Motalas Adam Bark kapp Kingsley Okafor och där omintetgörs ett av de få tillfällen då Huddinge faktiskt har möjlighet att hota hemmalagets mål.

Vi har inget att hämta i Motala

Tuff bortamatch för Huddinge IF mot Motala AIF på lördagseftermiddagen. MAIF bjuder på gratis entré när serieledarna är på besök, 520 personer tar sig igenom vändkorsen, och 519 (skulle jag tro) blir knappast besvikna. Hemmalaget bjuder på en uppvisning i hur man raderar ut ett motståndarlag. Segersiffrorna skrivs ändå bara till 2-0.

Jag skulle helst vilja undvika att nämna domaren, jag håller inne med hans namn, men hans inledande agerande kom att prägla hela matchen. Under de första tre minuterna har han tre situationer som kräver beslut från hans håll. Han tar fyra felbeslut! Båda lagen får två ”åt fel håll”, åtminstone enligt mitt sätt att se det. Därefter är det inte många domslut som inte ifrågasätts, vissa till och med från båda lagen!

Men när han tar en tidig varning på Iakovos Izountouemoi, ” James”, för en sen och vårdslös glidtackling, det har jag inget att invända mot. Bättre att ta ett gult kort redan där i stället för att släppa fem liknande innan det kommer ett kort i 73e, eller så. Jag förordar att det ska stämmas i bäcken.

Dessförinnan har matchbilden redan börjat klarna. Motala satsar mest på väl avvägda bollar bakom vår backlinje, målvaktsdebutanten Edrisa Bojang har redan i 6e varit ute vid kanten av straffområdet och ryckt åt sig en sådan boll framför en hemmaspelare.

Huddinge IF rullar boll i sedvanlig stil. Åtminstone försöker. MAIF kliver högt när Edrisa ska sätta bollen i spel och därför blir det ofta långbollar – som hemmaspelarna undantagslöst vinner. De är dessutom mycket framgångsrika i sin press vid de tillfällen vi ändå försöker spela oss upp längs marken. Då är valet mellan bolltapp i utsatt position eller en förlorad långboll ganska givet.

I 8e överraskar vi faktiskt hemmaförsvaret genom att spela en tidig långboll. Kingsley Okafor får öppen gata till höger. Adam Kasa hinner ikapp och så rinner den möjligheten ut i sanden.

Motala öppnar upp vårt vänsterförsvar gång efter annan, pilsnabbe Ivan Rako har inga problem med Herman Johansson. I 19e är det Viktor Sjöö som agerar räddande ängel när ett lågt inlägg bara ska petas i nät av en anstormande hemmaspelare.

Från mitten av första halvlek och dryga tio minuter framåt har Huddinge en bra period, i betydelsen att vi kan rulla runt bollen inom laget på mittplan utan att skapa någon farlighet. Det går för långsamt. Sedan tar Motala över med besked. I 41a hittar Valon Silka fram med en perfekt boll till Albin Ödberg på vänstersidan. Edrisa svarar för en suverän benparad. Hemmalaget skapar flera ”nästan-lägen” innan paussignalen och vi kan vara nöjda med 0-0 när det är pausdags.

Motala rivstartar efter paus. Ivan Rako får en hel savann bakom Herman men placerar sitt skott utanför bortre stolpen. Alexandar Mutic tar sig ”igenom” fyra Huddinge-spelare till vänster i vårt straffområde, får inte bollkontrollen att stämma i sista steget, Edrisa hinner precis sopa undan bollen till hörna. Historien upprepar sig minuten därpå, Mutic ensam mot Edrisa på nära håll. Vår målvakt avgår med segern igen.

Vi kommer ingenstans. Vi är inte ens tvåa på bollarna. I 54e slår Viktor Sjöö en hårresande felpassning rakt fram på egna planhalvan, återtar bollen med en småbrutal kroppstackling. Gult kort!

Ett ledningsmål för Motala verkar oundvikligt men när det kommer kringgärdas det av ett par frågetecken. Vi har spelat undan en boll mot mitten av vårt straffområde, tappar den i en situation på mittplan där jag anser att vi borde fått frispark. Hemmakillen spelar en snabb boll fram i mitten där Mutic släpar kvar i klar offside. Han tar några steg mot bollen, ser att Valon Silka kommer forsande bakifrån och låter denne ta bollen och lyfta in den i när förbi en övergiven Edrisa.
Ska det jäklas, så ska det!

I 60e kommer vi äntligen ur Motalas skruvstäd. Herman testar med en lyftning i djupled, Kevin Castaneda får bollen bakom sig och försöker med en konstspark. Andreas Carlström i hemmamålet tar det säkra före det osäkra och touchar undan bollen till hörna.
HIF-tränaren Benny Johansson genomför ett dubbelbyte i 62a, vilket innebär att Viktor kliver ut som högerback. Felpassningen undantagen så har Viktor så långt gjort en fantastiskt stark match med många brytningar och vunna luftdueller.

I 68e får vi till en omställning. Abiel Sequar fälls bryskt vid kvartscirkeln, Sebastian Hylén drar frisparken till vänster om muren, Carlström hinner ner till sin högra stolpe och styr till hörna. Vårt giftigaste avslut så långt. I hela matchen, ska det visa sig.

Inbytte Shaun Lomas och Abiel försöker hitta in bakom MAIF-försvaret men långbollar, som alla utom en blir för långa. I 88e springer sig Herman igenom men bollmottagningen sviker honom, så var det möjliga läget omintetgjort.
Modou Gassama då? Jo, en lös och felriktad nick ur trängt läge efter en frisparkslyftning från Hylén i 82a.

Det händer desto mer i vårt straffområde. Shaun blockar som siste man bort ett tungt skott när MAIF rullat upp hela vårt försvar. Edrisa snor bollen från Adam Barks fötter när denne har fått fritt fram från mittlinjen. Alexandros Kousis svarar för en spektakulär brytning som siste man. Dessutom får hemmalagets 25-årige veteran Simon Karlsson (debut som 16-åring 2012, nu med 170 A-lagsmatcher i serie och Svenska Cupen) en nicktouch i nät bortdömd för marginell offside.

Med endast ett måls underläge bör Huddinge-spelarna visa mer intensitet. Det blir ingen riktig nerv i matchen, hemmalaget kontrollerar den till synes utan ansträngning. Vi lyfter fram folk på tilläggstid. Herman ska svara för lyftningen från metern in på MAIFs planhalva. Oattackerad prickar han bröstet på förste försvarare, 20 meter bort. Han får en ny chans minuten därpå, väljer en diagonalpassning ut till höger. Över sidlinjen. Den nivån håller för många gultröjade i dagens match. Vi har inte många rätt. Eller så är det så att hemmalaget gör det mesta helt rätt. Jag är faktiskt inne på att det kan vara just så.

När domaren börjar snegla på sin klocka använder Alem Nezerevic Shaun som rundningsmärke ute till höger, spelar in mot bortre stolpen, förbi Edrisa. Adam Kasa kan kontrollera bollen och stöta in den i öppet mål. 2-0!

Där kan domaren avsluta eftermiddagens övningar men han tycker att Huddinge kan få sista bolltouchen och låter oss göra avspark innan han blåser.
Tabelletta inför dagens matcher. Tabelltrea efteråt.

Matchfakta
14/8                    Motala AIF – Huddinge IF      2-0 (0-0)           
1-0 Valon Silka (55), 2-0 Adam Bark (90+3).
Edrisa Bojang – Iakovos James Izountouemoi 62 Filip Lindbom), Viktor Sjöö (74 Idemudia Nyqvist), Alexandros Kousis, Herman Johansson – Kingsley Okafor (62 Shaun Lomas), Abiel Sequar, Kevin Castaneda Isaza, Sebastian Hylén – Modou Gassama, August Kaarle (82 David Nyman).
Varningar: Iakovos James Izountouemoi, Viktor Sjöö.
 

Robert Lindberg2021-08-14 20:35:00
Author

Fler artiklar om Huddinge IF

Jag minns … en sällsynt seger