-
-

Imponerande seger utan att imponera
Victor Mollapolci har nu äntligen fått utdelning för sitt slit. Idag målade han trots en ovan position på yttermittfältsplats.

Imponerande seger utan att imponera

Oddevold vann igen, det är ganska imponerande givet försäsongstips. Man är obesegrade efter sju omgångar och kunde dessutom passera Östers IF som föll mot Höllviken på hemmaplan. Matchen i sig var dock inget som kommer gå till historien som det bästa som skådats på Rimnersvallens gräs. Klart är dock att Oddevold vet vad som behövs göras och allt som oftast gör just det. Varken mer eller mindre.

Första halvlek
Som vanligt blir det lita att känna på varandra i inledningen innan Oddevold gör mål på en omställning efter strax under kvarten. Efter detta backar man hem något för mycket och bjuder in Lund i matchen igen. Liridon har en variant av långskott/lobb som kanske kunde bli något men målchanserna är få. Försvaret spelar som vanligt lugnt och metodiskt och tar det säkra före det osäkra när bollen hamnar i farliga områden. Hellre två meter över sittplatsläktaren en något försök till direkt uppspel som fastnar på lundaspelare. Det är dock en del slarv idag som kunde straffat sig om gästerna haft bättre skärpa. De flesta chanserna Lund får är några halvfarliga frisparkslägen som dock inte håller någon anmärkningsvärt hög kvalité.

Andra halvlek
Ungefär lika långt gången som den första halvleken var är den när Oddevold uttökar sin ledning. Ungefär samma tillbakadragning får man se efteråt. Lund verkar dock inte vara särskilt desperata för poäng och när reduceringen dröje så länge som den gör så blir det svårt för gästerna att på allvar hota poängen. Det är lite ängsligare och lite mer nervöst, kanske för att matchen på pappret var en sådan man faktiskt förväntades vinna, och det uppstår situationer som vi inte sett tidigare. Erik Dahlin har en missbedömd utrusning som dock kan rensas av Daniel Stanisic exempelvis. Något 3-0 var det väl egentligen aldrig tal om men Lunds tröstmål känns också ganska onödigt.

Sammanfattning
Oddevold är det effektivare laget och man har också sina ljusa stunder främst i inledningen på de båda halvlekarna. Idag räcker det när målchanserna inte duggade tätt. Laget står återigen för en gedigen laginsats utan spelare som sticker ut eller faller ifrån allt för mycket. Idag blir kantspelet något lidande då Victor Mollapolci känns lite obekväm i den rollen trots att han hittar nätet för första gången i år. Mladen Bucanin som kommer in kan man i mitt tycke inte ställa allt för höga krav på inledningsvis då det är de första minutrarna på planen denna säsongen. Oddevold visar på en del fina kombinationer under matchen men överlag är det lite temposvagt och idéfattigt där Lunds BK tillåts ha mycket boll utan att kunna förvalta detta. Onödigt att släppa in ett hörnmål men det låg lite nervositet i luften en dag som denna överlag varför reduceringen kanske är naturlig. 

Målen

1-0, Jacob Berg (12')
Ett inlägg från högerkanten hamnar tillslut vid Jacob som kyligt slår in bollen på halvvolley.

2-0, Victor Mollapolci (53')
Efter ett stenhårt motlägg mellan en lundaförsvarare och Jacob Berg går bollen till Liridon Selmani som avancerar ner till högerkanten av straffområdet. Inlägget är hårt och lågt till en framstormande Victor Mollapolci som kan sätta bollen från nära håll.

Dagens !
Fortsatt obesegrade och nu uppe på en kvalplats.

Dagens ?
Var är publiken? Oddevold har valt söndagar och/eller måndagar som sina speldagar i år och det är kanske inte det mest populära beslutet bland yngre supportrar. Stämningen blir lidande. Det hade man väl kunnat acceptera om det var lite mer välbesökt på matcherna med mot Lund kommer alltså inte ens 600 personer och tittar. Det är för dåligt när laget börjat så pass bra.

Markus Wikströmmarkus.wikstrom85@gmail.com2015-05-18 11:00:20
Author

Fler artiklar om Oddevold