Nationalarenan, Friends Arena, 2018-10-07 17:30

AIK - Örebro

Inför AIK - Örebro SK: Käppar i hjulet

Inför AIK - Örebro SK: Käppar i hjulet

Efter en urladdning mot Trelleborg senast så väntar serieledarna AIK på bortaplan. Ska ÖSK kunna ta poäng av ett lag som inte vet hur det känns att förlora på hemmaplan, som knappt släpper in mål och som öser in mål framåt?

Sedan vi sopade bort resterna av Trelleborgs FF från konstgräset på Behrn Arena så väntar nu betydligt svårare motstånd på nationalarenan Friends Arena när AIK väntar på ett, till synes, lätt byte.

AIK, som är suveräna serieledare, ser nog på oss som ett lätt byte och det är för att AIK: 

  1. Leder serien med åtta poäng.
  2. Har gjort 45 mål, näst flest bakom BK Häcken. 
  3. De har endast släppt in 13 mål, åtta mindre än IFK Norrköping
  4. De har endast förlorat en enda match i år mot just Peking
  5. Har inte förlorat en enda hemmamatch i år i ligan. 
Där är fem anledningar till varför de kommer till denna match med gott självförtroende och med all rätt. Rickard Norlings lagbygge har verkligen prickat rätt i år, försvaret har varit vattentätt trots tappet av Jesper Nyholm i våras och Robin Jansson har visat sig behärska övergången från division ett till allsvenskan bra.

Anfallet är riktigt vasst och Henok Goitom stiger fram i de avgörande lägena och har Kristoffer Olsson precis bakom sig som är en av allsvenskans bästa spelare i år. För att inte glömma spelare som Dida Rashidi och Denni Avdic som de kan slänga in om det behövs. 

Sedan har Norling verkligen satt försvaret i AIK som jobbar stenhårt i det kollektiva arbetet på hela planen och att endast släppa in 13 mål på 24 matcher är verkligen imponerande. Däremot ska vi inte glömma att vi är ett av få lag att ta poäng av AIK och vi gjorde även mål mot dem i våras i hemmamatchen när Martin Lorentzson gav oss ledningen på en hörna i en match som slutade 1-1. 

Men trots ett starkt försvar så behövs det bra fötter framåt och det har AIK: 
#16 Sebastian Larsson
-Kom tillbaka till Sverige efter ett lyckat VM och har varit otroligt viktig på mittfältet för AIK med sin rutin.
#22 Nicolas Stefanelli
-En riktigt bra anfallare som är riktigt bra på att leta fram lägen för sig själv
#20 Tarik  Elyounoussi
Har visat sig vara precis så viktig som alla trodde han skulle vara inför säsongen med sina sju mål och tre framspelningar. 

Vi fick till en rejäl urladdning senast och det är bra att en del spelare, speciellt Nahir Besara, fick ställa in siktet mot Trelleborg för nu kommer vi möta ett lag som inte släpper till i närheten av lika många chanser. 

Mot Gnaget så är det riktigt viktigt att vi kan få stopp på deras snabba omställningar för det är i mitt tycke deras främsta vapen och spelare som Kristoffer Olsson och Daniel Sundgren njuter av att få ytor att jobba med. 

Samtidigt gäller det för oss att fortsätta jobba hårt och våga spela mer direkt i vårt anfallsspel om vi ska ha någon chans på poäng, vi gjorde det en del mot Trelleborg och vi måste fortsätta med det mot AIK. 

Få lag har lyckats ta poäng av AIK på Friends arena i år, Norrköping och Östersund för att vara exakt och om vi ska lyckas med det så gäller det att ge 100% och utnyttja eventuell underskattning från AIKs sida. 

Mot AIK så verkar det som att vi kommer ha tillbaka alla de spelare som lämnade matchen mot Trelleborg med känningar och det är otroligt viktigt för oss om vi ska ha någon som helst chans att sätta käppar i hjulet på den segermaskin som är AIK 2018. 

Detta tror jag blir laget som startar imorgon: 
Nahir Besara - Kennedy Igboananike
Albin Granlund - Filip Rogic - Nordin Gerzic - Johan Mårtensson - Daniel Björnquist
Sebastian Ring - Viktor Tranberg - Michael Almebäck
Oscar Jansson


Matchen sänds på Cmore fotboll med sändningsstart 17:30 
Men du är väl en av många svartvita som är på plats va?!

Forza svartvitt!

Per Ohlsjö2018-10-06 17:52:00
Author

Fler artiklar om Örebro