Inför: GAIS - Trelleborg

Omgång 6 är här och vi tar, precis som under mardrömssäsongen 2021, emot Trelleborg på hemmaplan. Då, som nu, efter en första torsk i matchen dessförinnan och statistiken 3-1-1. Matchen slutade 2-3 och blev därmed lagets andra uddamålsförlust i följd. Visst, likheten är skrämmande och som GAISare är det lätt att vara vidskeplig. Men endast den som inte känner till historien är dömd att upprepa den.

Motståndarkollen

En ynka seger på de fem första matcherna för Trelleborg. Efter två raka förluster hemmabesegrade man tillslut UJS med 2-0. Frågan är om inte det säger mer om laget från andra sidan motorvägen än morgondagens motståndare. De två efterföljande matcherna har nämligen TFF inte heller lyckats ta poäng i. Slängde ett getöga på den senare där hemmalaget såg riktigt fina ut i första halvlek och ledde med vad man trodde var komfortabla 3-1. Detta för att sedan gå ut och släppa in 3 mål och därmed tappa lika många poäng i andra halvlek.

Ska man höja ett varnande finger för någon utav spelarna i bortalaget är det nog ständigt målfarliga Filip Bohman. En anfallare som bekant slutade 2:a i Ettan Södras skytteliga under förra säsongen – trots att han endast spelade 17 matcher då han lämnade för Varberg under sommarfönstret.

Mycket mer än så har jag inte på skåningarna från Tjongavallen.

Matchen

Upp på hästen – dags att studsa tillbaka!

Senast vi förlorade en fotbollsmatch blev det derbyseger i nästa och vinnarkulturen i truppen tycks vara något vi sällan skådat. Att en formsvacka tillslut kommer att bli verklighet går inte att hymla bort. Däremot är det inte mycket som talar för att den ska vara här redan nu och att den, när den väl här, behöver bli allt för långvarig.

Imorgon förväntar jag mig dock att grabbarna är något mer påkopplade än senast. Inför Helsingborg skrev jag att med fart på bollen skulle vi skapa tillräckligt många chanser för att göra mål. Något vi också gjorde utan att vara tillräckligt kliniska i offensivt straffområde.

Sammanfattningsvis vill jag säga att det imorgon mycket väl kan bli dagen då vi bryter ”2021-förbannelsen” och Ahl Holmström smäller in ett mål eller två.

”Sjo tippar”

Reslutat: 3-1 (2-1)
Målskyttar: Ahl Holmström x2 och Julius Lindberg – den förstnämnde med två i första halvlek
Händelse 1: Hörna i minut 11 som AAH knoppar in
Händelse 2: Friday tar sitt tredje gula redan i första, blir avstängd i nästa och utbytt i paus
Händelse 3: Julle målar på frispark
Publiksiffra: Minimum 4000