NP3 Arena, 2022-05-01 17:30

Sundsvall - AIK

Inför: GIF Sundsvall - AIK Söndag 1:a Maj Klockan 17:30

Inför: GIF Sundsvall - AIK Söndag 1:a Maj Klockan 17:30

Det börjar dra ihop sig inför säsongens tredje match för GIF Sundsvall hemma på NP3 arena då man på Söndag tar emot AIK och står inför en match där ett på förhand svårt motstånd kommer på besök.

Gästande AIK:

Befinner sig på en femteplats i den Allsvenska tabellen när vi på Lördag kliver in i den 6:e omgången. Häckens 2 mål inom loppet av 2 minuter, ett på straff lade grunden för det som tillslut innebar förlust för AIK i den första omgången med 2-4 samt 0-3 förlusten borta mot Malmö FF i omgång 3 är de 2 förlust matcherna AIK har åkt på i säsongsupptakten. På hemmaplan har resultaten sett desto bättre ut för Solnalaget. 3 raka 1-0 vinster mot Norrköping, Varbergs BoIS och nu senast mot värsta rivalen Djurgården. Inte ett mål insläppt på hemmaplan så här långt alltså men 7 insläppta mål på bortaplan. Det ska dock nämnas att motståndet varit tufft i dessa matcher. #9 Nicolas Stefanelli med 1 mål på 5 spelade matcher är gästernas enda målskytt bland anfallarna medan #19 Jordan Larsson som värvades inför säsongen endast finns med i assist protokollet, 1 till antalet på de 4 matcher han varit delaktig i fram till idag. 

Läget i GIF Sundsvall:
Bortamatchen mot Elfsborg vill vi helst glömma. Målvaktsbyte då Andreas Anderssons knä hindrade honom från fortsatt spel efter en räddning i den 25:e minuten och fortsatta bekymmer på den position där laget redan tappat det tilltänkta säsong lånet Oscar Linne´r i turbulensen tidigare i säsongsupptakten.
Forrest Lasso som rapporterats missa det som återstår av vårsäsongen lär saknas även på Söndag. I övrigt verkar Corona och Lundström vara tillbaka i full träning. 
Låt oss hoppas på en bättre publiksiffra än senast i vinstmatchen mot Kalmar FF och att det på något sätt går att kriga sig till en poäng trots Söndagens tuffa motstånd. 

Övrigt noterbart i föreningen:
Nuurdin Ali Mohudin är uttagen till P06-Landslagets kommande turnering i Blekinge 8-16:e Maj där man ställs mot Schweiz, Island och Irland. 

GIF Sundsvall U21 fortsätter vinna i U21 Allsvenskan norra:

3-1 vinsten mot Djurgården följdes upp med 2-1 vinst borta mot Dalkurd i veckan där #17 Alexander Larsson nickade in kvitteringsmålet som innebar 1-1 i den 55:e matchminuten och #11 Jesper Carström satte det matchvinnande 2-1 målet i matchminut 76. GIF Sundsvall toppas nu U21 Allsvenskan norra med sina 10 inspelade poäng i en haltande tabell där den lägre placerade lagen har färre matcher spelade.
Jag fick nöjet att prata med en väldigt positiv Benny Mattsson efter den senaste matchen som lyfte spelarnas insats under vårt telefonsamtal och hur det sett ut på planen. Spelarna hittar rätt passningar, vågar utmana och Benny är riktigt nöjd med hur matchen sett ut. Mer fokus på akademin kommer bli ett av mina planerade insatser även i framtiden.

På återseende!

GIF Sundsvall Redaktionengifsundsvall2022@gmail.com2022-04-30 03:42:20
Author

Fler artiklar om Sundsvall