-

Inför GIF Sundsvall – Falkenberg FF

Inför GIF Sundsvall – Falkenberg FF

Redan match igen, och denna gång är det hemmamatch där Falkenberg står för motståndet. Två lag som båda haft några förluster men nu senast kommer från matcher med delade poäng. Kan GIF Sundsvall bygga vidare på de något mer positiva tendenserna från matchen mot Helsingborg och ta säsongens andra 3-poängare?

För andra matchen i rad möter vi alltså en, för säsongen, nykomling i allsvenskan. Falkenberg känns dock kanske mer som en regelrätt nykomling än Helsingborg, om det sen beror på fakta eller förväntningar från media låter jag vara osagt. Falkenberg är dock ett hårt jobbande lag och kommer ha allt att vinna i varje match. För Giffarnas del gäller det därför att inte underskatta motståndet och börja bevisa att vi hör hemma i över halvan av tabellen. Sådana här matcher är måste-matcher om vi tidigt ska kunna känna oss säkra på att vi slipper en ångestladdad höst.
 
Omar Eddahri hade tidigare utlovats vara tillbaka för kortare inhopp under dagens match. Men ST har tidigare idag rapporterat om att något hände under söndagsträningen som gör att han missar både denna match och antagligen också Häcken borta. Förutom det ser truppen ut som förväntat, dock är startelvan svårare att förutsäga. Inledningsvis har Joel valt att variera formationen lite och de senaste matcherna har vi prövat en fyrbackslinje. Med tanke på motståndet tycker och hoppas jag att vi bör återgå till 3- / 5-backslinjen och att Björkander ska få chansen. Vårt försvarsspel har varit alldeles för slarvigt, framförallt i samband med fasta situationer och då tycker jag det är rimligt att skicka denna signal till spelarna och göra någon slags förändring.
 
Men med hemmafördel, konstgräs och mot en nykomling tror jag att vi kan anta att Joel kommer gå tillbaka till en 3-4-3 uppställning, och isåfall kan det se ut som följer:
 William Eskelinen
Carlos Moros Gracia, Eric Björkander, Alexander Blomqvist
 Jonathan Tamimi, Juanjo Ciércoles, David Batanero, Pa Konate
 Maic Sema, Linus Hallenius, Peter Wilson.
 
Några saker jag önskar att se under kvällens match:
1. Vi får känna lite trygghet i försvaret och inga tidiga skitmål för att sen behöva jobba i uppförsbacke mot ett totalförsvarande motståndarlag. Gärna en hållen nolla.
2. Linus fortsätter att göra mål och behåller skytteligaledning.
3. Spelarna visar lite mer energi och vilja samt att vi får upp tempot i omställningslägen.
4. Giffarna bevisar att de har ett funderat på ett fungerande motdrag mot lag som sätter upp en hög press. 

Senast lagen möttes var i allsvenskan 2016, där det slutade med en vinst och en oavgjord match för Giffarnas del. Jag tror inte att detta mönster bryts denna säsong, utan min gissning är att Giffarna kommer vara spelförande och ta minst en poäng. Med en väderprognos på 15 grader och sol så får vi hoppas att Sundsvallsborna tror samma sak och sluter upp på läktaren för att stötta sitt GIF Sundsvall.
 
Välkommen till NP3 Arena klockan 19.00 (idag 29 April 2019).

Joacim Lindgren2019-04-29 13:03:37

Fler artiklar om Sundsvall