Varberg Energi Arena, 2021-07-26 19:00

Varbergs BoIS - IFK Göteborg
2 - 0

Inför Göteborg: dags för Simovic att kliva fram ur skuggan
En balja hittills - mot ett annat kamratlag.

Inför Göteborg: dags för Simovic att kliva fram ur skuggan

I podcasten BoIS snack sa Joakim Persson nyligen att han fortfarande förväntar sig att Robin Simovic ska göra fler än 10 mål i årets allsvenska. Och att Simovic vet vad han behöver göra, ta sig till lägena, vara på rätt plats i boxen, men att han av någon anledning inte gör det.

Själv har jag börjat fundera på om Robin Simovic är beredd att lägga ner arbetet som krävs för att fortsättningen ska bli en succé i Varbergs BoIS. Och det kan ju tyckas lite märkligt med tanke på att han har ett kontrakt på 1+1 år och säkert även en tanke om att stoppet i Varberg bara ska bli en språngbräda mot ytterligare utlandsäventyr. Men då krävs ett rejält lyft av en forward som jag tycker mest sett ganska tung ut hittills.

Mot Göteborg är i varje fall just Simovic och Albin Winbo tillbaka efter avstängning mot Halmstad men Winbo deltog inte på sista träningen innan match och ska coronatestas skriver HN. I avstängde Luke Le Rouxs frånvaro ser Albert Ejupi och Robin Tranberg ut att bilda innermittfält även om Winbo inte är helt uträknad. 

Insatserna efter EM-uppehållet med 2 oavgjorda och uddamålsförlust mot AIK ger ändå hopp om att Varberg fortsatt vill vara med och bråka om en allsvensk status men då måste trepoängrna snart också börja komma. Fast frågan är väl hur lätt detta blir mot ett IFK Göteborg som grönsvart kammade noll mot ifjol genom två uddamålsförluster. Ett Göteborg som nyligen fått tillbaka både Marcus Berg (målskytt mot Mjällby) och Oscar Wendt och senast även Gustav Svensson. Å andra sidan har båda mittfältarna Jakob Johansson och Pontus Wernbloom nyligen fått lägga ner karriären pga skadeproblem. 

Känslan är ändå att i nuläget sjundeplacerade IFK går att störa med tanke på att man på sistone släppt in en del mål även mot lag på nedre halvan. Efter omstarten har man förlorat hemma mot Elfsborg (0-1) och besegrat både Östersund och Mjällby med 3-2. Så kan BoIS få ordning på defensiven kan där finnas poäng att hämta, speciellt om Tashreeq Matthews fina form fortsätter.

Robin Simovic, Simon Karlsson Adjei eller nye Des Kunst på topp imorgon då? Endast Joakim Persson har svaret - men nog är det dags för Simovic att kliva fram ur skuggan och visa klassen mot ett meriterat motstånd. 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2021-07-25 16:57:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS