Inför Göteborg: Joakim Persson på väg att tappa fokus?
Barny möter det gamla gänget.

Inför Göteborg: Joakim Persson på väg att tappa fokus?

Om något som gått förlorat längs vägen.

Bara en poäng på de tre senaste matcherna och förlust på straffa mot division 1 gänget Oskarshamn i cupen. Ändå tycker Joakim Persson inte att Varbergs BoIS är inne i någon svag trend utan säger sig i Hallands Nyheter vara helt nöjd med prestationerna på sistone. Av de allsvenska matcher jag sett är det väl bara i fallet Kalmar som jag kan hålla med.

Persson fortsätter med att BoIS satt sig i en väldigt bra position och det inte skulle vara någon större fara om man så förlorar de kommande tre matcherna. Att laget poäng- och placeringsmässigt gjort det oerhört mycket bättre än vad man på förhand kunde förvänta sig står utom allt rimligt tvivel. Men däremot kan det finnas en stor fara med att slå sig till ro och mena att detta på något sätt skulle vara klart. Vilket jag väl i och för sig inte heller tror att Joakim Persson menar men fixeringen vid de där 30 poängen kan visa sig ödesdiger. För årets bottenstrid är mer oviss än på länge och i nuläget är det väl bara Falkenberg som man rent logiskt och formmässigt kan räkna bort som uppnåendes den magiska gränsen - även om de så klart rent teoretiskt fortfarande har chansen.

En annan lite oroande tendens är Perssons fokus på den låga domarnivån. Visst, t ex var straffsparken som HIF fick horribel och det var länge sedan jag kände en sådan ilska och frustration över ett domslut. Kanske speciellt med tanke på att det i princip alltid är det ”mindre” laget som drabbas av sån skit. Men Joakim Persson styrka har tidigare alltid legat att fokusera på sådant han kan påverka och mycket av den ”friskheten” verkar ha gått förlorad längs vägen. Att han själv har problem just med att fokusera på rätt saker är något han också medger i HN.

Mot Göteborg är mittbacken Joakim Lindner borta efter sin fotskada mot Kalmar vilket är ett tungt avbräck – för just defensiven var ju inte varit BoIS styrka i år.

Hos IFK tog legendaren och tidigare landslagsmannen Roland Nilsson över efter Poya Asbaghi för några veckor sedan. Nilsson började med en trenolla borta mot Falkenberg men sedan har det gått tyngre med hemmaförlust mot Kalmar, respass ur Europa men senast en stark bortapinne mot Elfsborg. BoIS möter ett rutinerat lag där i princip hela det gamla ”-07-gardet” förutom Marcus Berg nu återbördats till Kamratgården. Fast gammal är ju inte alltid äldst som det heter vilket väl också återspeglats lite i resultaten. 

Joakim Persson vill se BoIS:are som är mer noggranna i offensiven och sedan bara ”smäller dit den”. I en match där det viktigaste kanske trots allt är att inte förlora. Och som det såg ut i andra halvlek mot Kalmar senast ska väl inte det vara någon omöjlighet?

Redaktör Roper2020-10-04 09:39:42

Fler artiklar om Varbergs BoIS