Falcon Alkoholfri Arena, 2020-09-17 19:00

Falkenberg - Varbergs BoIS
2 - 0

Inför Hallandsderbyt: "han skulle få sitta på bänken så klart, men det är en trevlig kille"
Gick ju bra sist.

Inför Hallandsderbyt: "han skulle få sitta på bänken så klart, men det är en trevlig kille"

Varbergs BoiS åker längs med kusten, mot någonstans vid havet.

Dags för årets andra hallandsderby när BoIS gästar Falkenberg under torsdagen. Ett FFF som har en usel form med tre raka förluster och bara två tagna poäng på de sju senaste matcherna. Men just därför finnas det kanske anledning att se fram emot denna match med ett visst mått av obehag – för Falkenbergs förlustrad kan ju inte hålla i sig hur länge som helst?
 
Hos BoIS är däremot självförtroendet på topp efter imponerande tre raka segrar mot Örebro, Sirius och Mjällby. Vem såg det komma efter åtta raka utan vinst? Men som tidigare sagts, Varberg har på senare tid visat att man haft mer att plocka fram ur sitt allsvenska register. 

Inför matchen kan konstateras att Falkenberg är Allsvenskans sämsta hemmalag med bara 4 inspelade poäng medan BoIS har tagit 9 av sina totalt 26 poäng hittills på bortaplan. 

Hos Falkenberg saknas viktige mittfältaren Marcus Mathisen. En spelare att se upp med är unge anfallaren Edi Sylisufaj som stått för 6 mål och 2 assist hittills. I Varberg är Luke le Roux avstängd och eftersom det finns en del skavanker i laget avvaktar man med startelvan till den sedvanliga en och en halv timman före match. 

Matchen mot Falkenberg skulle Joakim Persson kalkylera som en sådan där vinstchansen procentuellt sett är betydligt högre än i vissa andra matcher. Samtidigt varnar han i HN:s webb-inslag för att just i ett derby kan man glömma allt vad tidigare poäng och eventuella formtoppar heter. Och handen på hjärtat så har Falkenberg tidigare under säsongen haft en betydande mängd av poängtapp i slutet av matcherna och t o m på övertid. Så att laget besitter en högre potential än vad tabelläget visar kan definitivt inte uteslutas. 

På frågan om vilken spelare i Falkenberg som Persson helst skulle vilja ha i sitt lag blir svaret Christoffer Karlsson som han spelat med i Landskrona BoIS. ”Ja, han skulle få sitta på bänken så klart men det är en trevlig kille”. 

Ett uttalande vi hoppas att han inte får äta upp imorgon. 

Matchstart 19.00 - någonstans vid havet.  

Redaktör Roper2020-09-16 21:45:00

Fler artiklar om Varbergs BoIS