Varberg Energi Arena, 2020-09-21 19:00

Varbergs BoIS - Helsingborg
1 - 3

Inför Helsingborgs IF: andra akten i Varbergs undergroundtrilogi väntar
Nej. men helst inte nej, nej.

Inför Helsingborgs IF: andra akten i Varbergs undergroundtrilogi väntar

Varbergs första försök i trilogin mot seriens tre sämst placerade lag slutade inte väl. Det blev 0-2 i Hallandsderbyt mot Falkenberg och BoIS gjorde överlag en ganska håglös insats bortsett från de första ca 25 minuterna då man förde spelet. Fler förluster i den typen av ”fel” matcher och det till synes trygga försprånget ner till strecken kan snabbt bli något helt annat. Kalmars seger i Göteborg ikväll spetsar också till läget i botten ytterligare.

Imorgon väntar en ny ödesmatch mot Helsingborg hemma. Ett HIF som har höjt sig en hel del sedan den usla starten och bl a besegrat både Norrköping och Djurgården på Olympia. Senast fick man oavgjort 2-2 borta mot Hammarby så kapaciteten finns trots det prekära tabelläget. Inför mötet med BoIS har man dock en del skadeproblem och försvararen Kebba Ceesay är avstängd.

Varbergsspelarna Robin Book och Jon Birkfeldt har en gång i tiden tillhört Helsingborgs akademi. Birkfeldt debuterade i Superettan 2016 när han med sin dåvarande klubb Åtvidaberg förlorade mot just BoIS. Fyra år äldre Robin Book har haft en snirkligare väg mot eliten och debuterade i Superettan samma år - då representerandes Syrianska. Junes Barny är en annan helsingborgare som av olika anledningar aldrig spelat för HIF. I Helsingborgs Dagblad säger han att han förväntade sig ett samtal från klubben i vintras när han var hemma och rehabtränade men detta kom aldrig. Något som Varbergssupportrarna kan vara glada över för Barny har ju tillfört oväntat mycket till lagets spel sedan sin ankomst i somras.

Joakim Persson var inte nöjd med laget sedan och säger till HN att en viss bekvämlighet kan ha smugit sig in bland spelarna med anledning av det gynnsamma tabelläget. Men ännu är inte de där bevingade 30 poängen bärgade så det måste till fortsatt hårt jobb.

Hos Varberg åkte Keanin Ayer (knä) och Adama Fofana (hjärnskakning) på smällar senast och står över. In kommer snabbe mittbacken Gideon Mensah - som kan behövas för att stoppa HIF:s Max Svensson - och Tashreeq Matthews som hittills visat sin styrka främst som en skavande ”Torbjörn Arvidsson typ” i spelet utan boll. Robin Tranberg och Anton Liljenbäck är heller inte aktuella för spel och på listan över långtidssjukskrivningar finns korsbandsskadade Daniel Krezic.

Vid seger kan vi ha 11 härliga poäng ner till kvalplatsen imorgon kväll. Vifd förlust bara 5.

Ja det säger väl det mesta om matchens betydelse.  

Matchstart måndag kl. 19.00 på Varberg Energi Arena.

Redaktör Roper2020-09-20 21:29:00

Fler artiklar om Varbergs BoIS