Studenternas, 2021-04-13 19:00

Sundsvall - Helsingborg

Inför HFF-IKO: Mot bibelbältet i behov av seger

Efter en fin återstart i serien med seger mot Oskarshamn har Oddevold presterat sämre. Att förlora mot Landskrona är kanske ingen jätteskam men att förlora mot både BoIS och tidigare även Norrby på stopptid är knappast något drömscenario. Tack vare att Örgryte inte lyckades besegra Höllviken finns dock möjligheterna att hålla det fortsatt tight i toppen av tabellen.

Motståndarkollen
HFF är tillbaka i SöderEttan efter en ettårig sejour i SuperEttan. Den myckna spelaromsättningen har gjort att smålänningarna blandat och gett under säsongen och man är kanske inte någon kandidat till uppflyttning i dagsläget. På senaste tiden har man dock snäppt upp sig och plockat två segrar varför läget lugnat ner sig något. Vårens möte slutade mållöst vilket kanske inte är helt troligt imorgon. Skall Oddevold gå för toppen krävs vinst. Även HFF kan med en seger fullt ut lämna botten bakom sig. I Husqvarna saknas Karlefjärd på grund av avstängning.

Senaste resultaten:
Husqvarna FF - Norrby IF, 4-1
Lunds BK - Husqvarna FF, 1-3

Husqvarna FF - Landskrona BoIS, 0-5

Läget i laget
Inför säsongen var det inte många som tippade Oddevold på någon av avancemangsplatserna. Resultaten har dock visat på något annat och länge var det helt jämnt skägg mellan Örgryte IS och Oddevold. Med två förluster i rad har dock ÖIS påbörjat ett litet ryck även om götborgarnas kryss mot Höllviken gjort det möjligt för Oddevold att åter komma i kapp något. De båda förlusterna för bohusläningarna är rent statistiskt sett ingen katastrof men spelet har också sett lite krampaktigare ut med framförallt mindre målchanser. Kanske har motståndarnas respekt för Oddevold ökat något varför den rakare modell av fotboll som man ägnat sig åt inte längre bär lika mycket frukt. Inför matchen, som ju sköts upp, hade tränare L-O Mattsson tänkt ut en startelva där Emil Niklasson fick plats till vänster på mittfältet. I övrigt var det mycket som var sig likt mot tidigare. Jacob Berg kliver åter in i anfallet för att bidra med tyngd.

Senaste resultaten:
IK Oddevold - Landskrona BoIS, 0-1
Norrby IF - IK Oddevold, 2-1

IK Oddevold - Oskarshamns AIK, 3-0

Matchtips: 0-1

Markus Wikströmmarkus.wikstrom85@gmail.com2015-09-08 20:00:00
Author

Fler artiklar om Oddevold