-

Inför IFK Norrköping - Örebro SK

Inför IFK Norrköping - Örebro SK

För många supportrar har det blivit dags för den absolut viktigaste bortamatchen under säsongen. Derby mot de blåvita från Norrköping. Väldigt mycket prestige på såväl planen som på läktaren, då det du gäller att visa vilka som är bäst.

Spänningen är därför stor inför morgondagen, och jag tror jag kan tala för många då jag säger att den här matchen är värd så mycket mer än tre poäng.  Det kommer bli 95 minuter av glädje, sorg, hopp och euforisk glädje. Förhoppningsvis kommer glädjen tillfalla Svartvitt, medan vi lämnar kvar sorgen i Norrköping. Nu kör vi, Peking borta.

Senaste matchen
Örebro kom till match mot GAIS hemma på Behrn Arena något stukat. Tre raka förluster men ändock kunde det anas en positiv stämning hos supportrar och spelare. Dels så hade ÖSK spelat bitvis bra i matcherna men inte haft turen med sig i de avgörande lägena och dels var det dags för en comeback av Andreas Haddad och Nordin Gerzic.  Därför kändes det inte helt ologiskt att Örebro lyckades besegra makrillarna från Göteborg på söndagen efter en gedigen insats från hela laget.  3-1 var i underkant och vinsten kunde varit betydligt större om inte GAIS målvakt storspelat. Matchens delikatess var Örebros andra mål som Fredrik Nordback stod för. Efter att Paulinho driver upp bollen och spelar den vidare till Bedoya som ett par meter utanför straffområdet klackar bak bollen till en framstormande Nordback som med en distinkt yttersida sätter bollen i mål, helt otagbart för GAIS-målvakten. Noterbart var även den relativt låga publiksiffran på drygt 6000 åskådare, trots en solig söndagseftermiddag.
 
Läget i truppen
Till matchen mot IFK Norrköping tvingas Örebro göra en del förändringar jämfört med tidigare matcher. Vårens genomgående bäste spelare Alejandro Bedoya finns ej att tillgå för Sixten Boström, vilket möjligen kan öppna för en offensiv mittfältsroll för Paulinho. Dessutom är backen Patrik Haginge avstängd, vilket bör innebära att Patrik Anttonen får chansen från start. Även den hårdjobbande Magnus Kihlberg är avstängd, något som antagligen innebär att Fredrick Nordback återigen kommer att få chansen från start. Samtliga dessa tre är avstängda på grund av att de tilldelats tre varningar under säsongen. Annars så verkar det som att Andreas Haddad kommer spela mot Norrköping, men därefter sövas ner för operation av den skada han har i bålen.  Nordin Gerzic som tidigare varit skadad, spelade nu senast mot GAIS och kommer därför antagligen även vara med mot Norrköping.

Motståndarna
För Pekings del började säsongen exceptionellt bra, men har nu (äntligen, sett ur mitt svartvita perspektiv) börjat sjunka i tabellen. Senaste matchen för Norrköping var  mot Syrianska, där man något överraskande fick stryk med 0-3. En riktigt dålig insats av Norrköping, men samtidigt så skall man ej förringa att Syrianska gör en mycket bra match. I Norrköping spelar också före detta Örebrospelaren Astrit Ajdarevic, som gjorde succé i ÖSK under fjolårssäsongen, men flyttade till Norrköping för att få mer speltid. Hittills har han inte gjort speciellt mycket väsen av sig i Peking, något som varje svartvitt hjärta gläds åt. Laget ligger på tionde plats i tabellen, lika många poäng som Svartvitt, men dock sämre målskillnad.
Vi får därför hålla tummarna på att alla busslaster med Kubaner som skall följa Svartvitt på plats får se en match där Örebro vinner, och skickarNorrköping ännu längre ner. Vi minns väl alla förra årets bortamatch mot Peking, då i Svenska Cupen, där Kubanerna fullständigt tog över Parken, och en liknande överkörning imorgon vore underbart.
 

ÖSK:s tre senaste:
GAIS (h) 3-1
Malmö FF (b) 1-2
Kalmar (h) 1-2

Norrköpings tre senaste:
Syrianska (b) 0-3
Göteborg (h) 2-2
Elfsborg (b) 1-2

Skador/avstängningar:
ÖSK; Alejandro Beodya (a), Patrik Haginge (a), Magnus Kihlberg (a)
IFK; Niklas Westberg (s)

Alexander Johansson2011-05-24 20:29:00
Author

Fler artiklar om Örebro