Gamla Ullevi, 2022-08-05 11:00

Örgryte - AFC Eskilstuna

Inför IK Oddevold - FC Höllviken: Premiär på riktigt!

Med sånär som på idel kryssmatcher i inledande omgången är det lika bra att lämna den därhän, nu i den andra omgången görs ett nytt försök att få till någon fingervisning om vilka som kan tänkas vara starka kandidater till toppen. Välkomna på hemmapremiär mot Höllviken!

Motståndarkollen
FC Höllviken från Sveriges södra landsända visade förra året att man kunde leverera tung fotboll. Ett storvuxet lag som inte la allt för många fingrar emellan. Varande säsong har man inlett på ett bra sätt. Fram till 75e minuten hade man en tvåmålsledning mot Utsiktens BK och när matchuret nådde den 90e var trepoängaren fortfarande kvar i Skåneland. Ödet ville dock annorlunda och man fick nöja sig med ett tungt poängtapp i 95e matchminuten då Utsikten kvitterade. I övrigt är säsongen något ung för att dra några långtgående slutsatser. Laget förefaller vara skadefritt.

Tidigare resultat
FC Höllviken - Utsiktens BK, 2-2

Läget i laget
Att lägga föregående match till handlingarna är nog något Oddevold bör göra snarast möjligt man har lärt sig vad som finns att lära sig från den. Efter en pigg inledning var det i ärlighetens namn inte någon särskilt bra fotboll som levererades. Med tanke på att Öster i denna andra omgång körde över samma Tvååker med 5-0 får man nog se krysset som en plump i protokollet. Sjöhage och Mankoo till trots. Oddevolds största problem i premiären var, förutom det undermåliga underlaget, att få till en nödvändig resoluthet i försvarsspelet. Robin Jansson kom undan med hedern i behåll här, både genom mål och insats generellt, men sett över hela planen var det lite mycket alibiinsatser över vissa spelare tyvärr. Ja, sågen går tungt här just nu men fjolårets kompromisslöshet stod inte riktigt att känna igen. Tyvärr. Nu återstår att se om laget repat det nödvändiga modet att vinna över ett annat lag som man nog bör ha bakom sig när säsongen summeras.

Tidigare resultat
Tvååkers IF - IK Oddevold, 3-3

Matchstart: 17:00, i 2016-04-24

Resultattips: 1-1

Markus Wikströmmarkus.wikstrom85@gmail.com2016-04-24 09:56:16
Author

Fler artiklar om Oddevold