2020-05-16 13:00

Karlsruher SC - SV Darmstadt 98

Inför IK Oddevold – Trelleborgs FF: Nu vänder det
Jesper Westermark fortsätter leverera mål, här senaste mot TFF borta, och kan bli en av nycklarna till seger imorgon. Mycket tack vare sitt eviga löpande och slitande.

Inför IK Oddevold – Trelleborgs FF: Nu vänder det

Den som har åldern inne för att komma ihåg Oddevolds allsvenska säsong -96 minns garanterat premiären mot skånska Trelleborgs FF. 3-0 efter bl a drömmål av Stefan Vennberg gav bästa tänkbara start på en säsong i övrigt fyllt av mycket motgång. Denna gång när skåningarna gästar blir det inte på Rimnersvallen men vi kan väl hoppas på ett lika fantastiskt långskott och samma resultat? Imorgon 17:00 kommer TFF till Thordéngården.

Motståndarkollen
Vi skall vara ärliga. Trelleborg verkar inte riktigt vara av samma kaliber som Örgryte IS eller Öster heller för den delen som vi fått möta under våra år i SöderEttan. Man är dock ett kompetent lag som dock verkar sakna nödvändig rutin för att, hittills, hota så som man kanske hade önskat nere på söderslätt. Med förlusten på Vångavallen mot Oddevold halkade man efter något vilket det inte riktigt finns marginaler för om man har sikte på förstaplatsen. Tillbaka i truppen har skåningarna Zoran Jovanovic som har spelat med laget även i allsvenskan. Han kommer enligt klubbens egen utsago att få starta matchen och sedan får man bedöma hur länge han orkar. Ett välkommet tillskott för gästerna för att öka på den tidigare nämnda rutinen. Trelleborg kommer att gå för poäng, läget är prekärt vilket man också erkänner själva, men frågan är hur offensiva man vågar vara. Vill man ha alla tre poäng med sig hem till palmernas stad? Detta blir förmodligen enda chansen till bortafölje i Uddevalla denna säsong. Husqvarnas medgångståg hade inte riktigt hunnit rulla igång när Oddevold mötte dem och jag kan inte se några andra än True Blues som skulle komma med några betydande supporterskaror i den här serien.
 
Senaste resultaten
Trelleborgs FF – IK Oddevold, 0-3
Karlstad BK – Trelleborgs FF, 1-2
Trelleborgs FF – FC  Trollhättan, 5-0

 
Läget i laget
Oddevold stod för en mycket stark insats nere i Skåne och gjorde Trelleborg rejält dåliga. Knappt några målchanser alls från hemmalaget och ett piggt och disciplinerat omställningsspel från det unga Oddevold bäddade för segern. Samtidigt klev även de rutinerade fram och levererade när det kanske behövs som mest. Både Sören Ferm och Robin Ganemyr har fått beröm efter förra matchen. Nyförvärvet Robin Örtendahl är inte spelklar än och vad undertecknad fått höra är det samma uppställning som sist som får nytt förtroende. Möjlig ändring på målvaktsposten enligt artikel i Bohusläningen. Oddevold har kommit igång något det senaste efter en mycket blek insats på Ruddalen där Utsikten vann med 3-1. Skadeläget är annars oförändrat med undantag att Albin Pettersson åter i träning. Det är dock oklart om han kan spela då han varit sjuk i veckan. Matchen mot Trelleborg blir den sista för säsongen på Thordéngården innan vi flyttar hem till Rimnersvallen och vad vore bättre än att fira det med en seger?
 
Senaste resultaten
Trelleborgs FF - IK Oddevold, 0-3
IK Oddevold - Skövde AIK, 3-0

Utsiktens BK - IK Oddevold, 3-1

Matchtips: 2-1
 
Trolig startuppställning

Markus Wikströmmarkus.wikstrom85@gmail.com2013-07-13 22:00:00
Author

Fler artiklar om Oddevold