-

Inför IKO-HFF: Dags att studsa tillbaka till vinnarspåret
Blir det åter segerjubel för Oddevold imorgon?

Inför IKO-HFF: Dags att studsa tillbaka till vinnarspåret

Oddevold vill studsa tillbaka och ta upp jakten på TFF i toppen. Detta får man göra mot ett Husqvarna ur form och frågan är om deras desperation, om man kan prata om en sådan i detta skede, hjälper eller stjälper Oddevolds matchplan. Imorgon söndag kommer fjolårets superettalag Husqvarna FF på besök.

Motståndarkollen
Efter många års spel i SöderEttan kunde Husqvarna, då som nykomling i serien efter en säsong i tvåan, för två år sedan säkra avancemang till SuperEttan framför Oddevold. Väl här värvade man på sig spelare för att klara kontraktet. Möjligen blev det för många nya ansikten och sejouren blev bara ettårig innan man nu åter befinner sig i division ett. Säsongen, inför vilken man ändå fick bära ett litet favoritskap, har inte börjat särskilt bra och blåränderna från Vätterns södra strand och man ligger i tabellens bottenskikt än så länge. Dock bör poängteras att spelschemat innehållit en del svåra matcher. Laget har trots den skrala poängskörden vad som förefaller vara ett okej försvarsspel med sju mål insläppta. I planens andra ände räcker det dock inte till med åtta gjorda mål. Skadeläget är gynnsamt och inte heller avstängningar drabbar laget i morgondagens match.

Senaste resultaten
Husqvarna FF - Qviding FIF, 0-2
Husqvarna FF - Trelleborgs FF. 1-2

Kristianstads FF - Husqvarna FF, 0-0

Läget i laget
Oddevold är nu likt övriga lag besegrade åtminstone en gång denna säsongen. Ingen fara på taket med det än så länge då även jagande toppkandidater behagade tappa poäng. Man ligger således fortfarande fyra poäng efter Trelleborg. Angående matchen har det mesta redan blivit sagt som finns att säga men fokus måste fortsatt ligga på att siffrorna var onödigt stora. Laget jobbar oförtrutet vidare med sitt projekt och i veckan har man återigen haft ett litet pitstop i den vanliga modellen och istället ägnat sig åt teori och matlagning för att bygga på sammanhållningen. Sedan sist seriematch har man dessutom hunnit med ytterligare en match med tävlingskaraktär. Oddevold reste till Stenungsund (div 2) för att spela DM-match vilken man också vann. I matchen vädrades dels de spelare som mestadels suttit på bänken men även anfallsduon Liridon Selmani och Victor Mollapolci. Skadeläget i Oddevold är annars liknande med Patriksson och Janevski fortsatt frånvarande. Det mest intressanta vad det gäller startuppställningen blir huruvida Mattsson väljer att använda sig av Selmani eller Mollapolci på topp bredvid Jacob.

Senaste matcherna
Trelleborgs FF - IK Oddevold, 4-1
IK Oddevold - Lunds BK, 2-1
Oskarshamns AIK - IK Oddevold, 0-4

Markus Wikströmmarkus.wikstrom85@gmail.com2015-05-30 15:00:00
Author

Fler artiklar om Oddevold