-

Inför IKO-KFF: Hemmapremiär mot segervisst Kristianstad.

Oddevold lyckades alltså vinna mot seriens kanske högst tippade skånelag, Landskrona BoIS, i premiären. Nu väntar motstånd i form av en annan, och betydligt mer blygsamt tippad skåning Kristianstads FF. Gästerna säger sig dock gå för seger.

Motståndarkollen
Kristanstads FF brukar vara ett lag som Oddevold möter tidigt på säsongen. Efter två premiärer fick man i år dock vänta en omgång. Gästerna från Göinge har liksom Oddevold en seger i bagaget efter premiären. Detta genom att man hemmavann mot IS Halmia med 2-1 (1-1). KFF har som vanligt en och annan rutinerad räv i sina led men inför denna säsongen är dock inte truppen riktigt lika namnkunnig som förra året. Kanske får man inrikta sig på en säsong som påminner om Oddevolds situation. Tränare Christian Carlsson känner att uppgiften på lördag känns överkomlig och nämner fjolårets statistik (1-1 och 1-0 till KFF) som något positivt man tar med sig även om det inte spelar någon roll när matchen väl är igång. Enligt kristianstadsbladet.se skall endast Adam Berner vara indisponibel i det KFF som förväntas starta som man gjorde mot Halmia; Mirza Selimovic – Henrik Fribrock, Medi Dresevic, Mohammed Mbye, William Möllestam – Albert Ejupi, Otto Eriksson, Daniel Nicklasson – Joel Nilsson, Andreas Grahm, Nahom Girmai.

Senaste matcherna
Kristianstads FF - IS Halmia, 2-1
Kristiandstads FF - IFK Hässleholm (div 2), 3-0 (träning)
Kristiandstads FF - Nosaby IF (div 2), 3-2 (träning)


Läget i laget
Efter vinsten i söndags har vissa frågetecken rätats ut efter en svajig försäsong. I sina bästa stunder kan Oddevold spela ett riktigt bra försvarsspel. Detta kommer säkerligen vara en viktig faktor på bortaplan och mot de större fiskarna i dammen men bristen på eget spel var dock något som vissa olyckskorpar kraxade om efter premiären. Alla vet att Johan Patriksson kan leverera på hög nivå i denna serien. På samma sätt såg de flesta att Victor Mollapolci kan springa ifrån det mesta i försvarsväg i serien. Återstår att se om nyförvärvet Dusan Jevtic, som antas få en startplats på innermittfältet, kan bidra med ett lugn som saknades mot BoIS. Ofta var det snabbt iväg med bollen på yta som gällde i skåne. Mot KFF kanske man inte kan förvänta sig att gästerna vill ha riktigt lika mycket boll med risk för kontringar även om KFF ofta är ett lag som vill spela "en modern fotboll". Oddevolds skadeläge är gynnsamt och även om det är oklart med formen på de spelare som missade premiären (Dusan Jevtic, Mladen Bucanin, Erik Kallberg bl a) så är det endast Emil Niklasson som saknas pga sjukdom och Lucas Hallberg som är på landslagsuppdrag.

Senaste matcherna
Landskorna BoIS - IK Oddevold, 0-1
IK Oddevold - IFK Uddevalla (div 2), 0-1 (träning)
Utsiktens BK (SE) - IK Oddevold, 0-0 (träning)

Matchtips: 1-0

Laguppställning (Preliminär)

 

Markus Wikströmmarkus.wikstrom85@gmail.com2015-04-18 16:00:00
Author

Fler artiklar om Oddevold