-

Inför IKO-LBK: Ny seger på hemmaplan?
Johan Patriksson kliver åter in i laget efter sin skadefrånvaro och tar avstängde Tobias Mikaelssons plats.

Inför IKO-LBK: Ny seger på hemmaplan?

Lund har varit ett lag att räkna med i sammanhang som söderettan. Man har i flera år radat upp bra placeringar och Oddevold har haft svårt att besegra de gulvita skåningarna. Inför året är det dock mycket som har ändrats och när lagen möts imorgon söndag är det svårt att hävda att Oddevold är något annat än favoriter.

Motståndarkollen
Lunds BK med en ny fin anläggning nere i Klostergårdens utkanter har alldeles säkert en ljus framtid för sig. Den framtiden lär dock få vänta några år eftersom ekonomiska problem har gjort att truppen brandskattats och det hårt. Den kanske mest kännbara förlusten är Salif-Camara Jönsson som återfinns i Trelleborg och där öser in mål men även andra profiler har lämnat och kvar finns mestadels juniorer. Detta har såklart visat sig under säsongsupptakten och man är ett av lagen under nedflyttningsstrecket där endast är Landskrona BoIS och Norrby IF är sämre. De två sistnämnda rosades dessutom en aning på upptaktsträffen varför man kan räkna med att någon gång kanske man vaknar, likt TFF förra året, och då blir det till att kämpa för Lund. Förra matchen som spelades mot just Norrby IF slutade med 2-2 efter en 0-2 upphämtning. Här skadades dock kaptenen, Martin Johansson och tvingades utgå. Annars är mest namnkunniga spelaren i laget Tobias Lewicki med släktband till Oscar Lewicki i MFF. Tobias har meriter från ungdomslandslagssammanhang.

Senaste matcherna
Lunds BK - Norrby IF, 2-2
Husqvarna FF - Lunds BK, 4-0
Lunds BK - Östers IF, 0-2


Läget i laget
Oddevold är fortsatt obesegrade och mot Oskarshamn såg det väldigt stabilt ut även om siffrorna 4-0 kanske var något i överkant vad det gäller chansutdelning. Man visade med segern dessutom att man klarar av att vinna matcher även utan spelare som gjort det bra under inledningen. Jag tänker här på Daniel Janevski och Johan Patriksson där den sistnämnde åter är disponibel för startelvan. Efter tre varningar är dock Tobias Mikaelsson, som visat god form, avstängd. Saknas gör även reservmålvakten Mike Andersson pga privata skäl. Kanske med en förhoppning om något större bollinnehav får Dusan Jevtic åter chansen från start på det inre mittfältet. Han spelar tillsammans med Pablo Andersson som stod för en mycket fin insats mot Oskarshamn och fick dessutom kröna den med ett vackert mål.

Senaste matcherna
Oskarshamn AIK - IK Oddevold, 0-4
IK Oddevold - FC Höllviken, 2-2
Örgryte IS - IK Oddevold, 2-2

Matchtips: 2-0
 

Markus Wikströmmarkus.wikstrom85@gmail.com2015-05-16 20:00:00
Author

Fler artiklar om Oddevold