Inför Kalmar FF - Malmö FF
Tar Sarr klivet i år?

Inför Kalmar FF - Malmö FF

I morgon lördag får MFF möta allsvenskt motstånd efter mjukstarten mot division ett-laget IFK Malmö.

Det är svinkallt och tidig februari, men kulan är i luften och i morgon tuffar Malmö FF upp i två separata bussar för att möta Henrik Rydströms Kalmar.

Även om vi fortfarande är i "alla skall få speltid-fasen" är det kul att få se laget i match igen.
Det finns ju också ett värde i att man luftar hela truppen för oss supportrar, då vi får se lite mer av ungdomarna och talangerna som kanske får stå tillbaka när det väl blir dags för tävlingsmatcher.

Jon Dahl Tomasson som delar med sig av sina tankar i Fredrik Heds artikel från dagens pressträff här, har varit tydlig med att även om han var nöjd med lagets utveckling 2020 finns det mycket kvar att göra för att ytterligare vässa spelet kommande säsong. Den här typen av träningsmatcher är, förutom att få truppen att komma igång, en viktig möjlighet att just jobba med utvecklingen.

Även individuellt finns det givetvis mycket att jobba med, framförallt bland de unga spelarna som växer för varje match mot bra motstånd tillsammans med sina mer rutinerade lagkamrater. Förra året såg vi Anel Ahmedhodzic få ett enormt genombrott och Amin Sarr som fick mycket nyttig rutin och speltid kanske blir årets komet. Förhoppningsvis rymmer truppen även i år unga spelare som vill upp och kan fightas om en plats i laget.

Kalmar som verkligen fick kriga för att hålla sig kvar i fjol kan nog bli rätt intressanta i år. Henrik Rydström som gjorde ett bra jobb med Sirius är tillbaka hemmavid och jag tror det kommer att göra den sargade KFF-truppen gott. Rydström står för en teknisk, possession-inriktad fotboll och för en väldigt ung och utvecklingsbar trupp som KFF:s kan det vara lättare för Kalmarikonen att sätta sin prägel på spelsättet.

Som nämndes inledningsvis tänker Jon Dahl Tomasson lufta samtliga tillgängliga spelare vilket är alla utom Traustason som vilar på grund av en lårkaka och vår danske coach startar med två olika elvor i varje halvlek, Det blir alltså ganska gott om speltid för alla MFF-spelare och för oss hemma i tv-soffan blir det kul att få se lite mer av pågarna från Sveriges bästa ungdomsakademi.

Matchen spelas på Gastens IP i Kalmar klockan 14.00 och sänds på Discovery+.

 

Pontus Kroon2021-02-05 17:24:03
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?