2020-03-01 13:30

St. Pauli - VfL Osnabrück

Inför Limhamn/Bunkelo '07 - IK Oddevold: Ett gyllene läge för tredje raka
Skall Oddevold återigen kunna betvinga Limhamn/Bunkeflo och fortsätta jakten på avancemangsplatserna?

Inför Limhamn/Bunkelo '07 - IK Oddevold: Ett gyllene läge för tredje raka

Oddevold har ett gyllene läge att distansiera sig något mot jagande lag och fortsätta flåsandet i Husqvarnas nacke i och med morgondagens match mot skånska Limhamn/Bunkeflo. Är det nu en slutlig topptrio börjar utkristallisera sig? Värt att notera är att matchen, vilket även var fallet förra året, är en kampanjmatch med gratis inträde. Denna gången tar man från LB07s sida ställning "för hela Malmö, mot rasismen och våldet".

Motståndarkollen
Limhamn/Bunkeflo är sin vana trogen ett lag som kan prestera riktigt fin fotboll men som samtidigt blandar det med en hel del sämre insatser. Ett exempel på detta är kanske att man inte mäktat med att vinna på sin hemmaplan sedan premiären. Annars vet man vad man får. Tekniskt duktiga spelare och ofta farliga fasta situationer. Limhamn/Bunkeflo brukar annars vara en relativt angenäm uppgift för Oddevold. Förutom en klar förlust nere i Malmö under klubbens första år i SöderEttan -09 så brukar man kunna kamma hem alla tre poängen. Hemmalaget gjorde annars Oddevold och övriga topplag en tjänst när man i senaste omgången besegrade hittills duktiga IS Halmia. Detta medförde att hallänningarna nu halkat efter något i toppen trots det faktum att man har en match mindre spelad.

Senaste resultaten
IS Halmia - Limhamn/Bunkeflo '07, 1-2
Limhamn/Bunkeflo '07 - Qviding FIF, 2-3
Utsiktens BK - Limhamn/Bunkeflo '07, 0-0

Läget i laget
Oddevold visade i senast match mot Utsikten upp något som påminde om fjolårets insatser. Ett bättre anfallsspel på bekostnad av det defensiva. Förvisso kan det kanske förklaras av det något annorlunda balanserade upplägget med till slut fyra anfallare på planen. Samtidigt som man säkert kan vara lite bekymrad över sviktande defensiv så skall man komma ihåg att det var detta spel som sånär innebar en kvalplats förra säsongen. Oddevold har annars som bekant breddat truppen med unga, hungriga spelare under sommarfönstret vilket bäddar för hög konkurrens inför laguttagningarna. Skadeläget är fortsatt oförändrat med Pablo Andersson nära full tillgänglighet.

Senaste resultaten
IK Oddevold - Utsiktens BK, 3-2
Skövde AIK - IK Oddevold, 0-3

IK Oddevold - Trelleborgs FF, 0-1

Matchtips: 1-2

Trolig startelva

Markus Wikströmmarkus.wikstrom85@gmail.com2013-08-24 16:25:00
Author

Fler artiklar om Oddevold