Inför Mjällby: vi blir som dom andra?
Lite tyngre senast ju.

Inför Mjällby: vi blir som dom andra?

Inte med Joakim Persson vid rodret väl?

Joakim Persson gästade podcasten Studio Allsvenskan i veckan och på frågan om när han är som lyckligast tyckte han att spontant att frågorna han fick kändes som ”Hänt extra” – alltid lika rättfram den gode Persson. 
 
Annars tyckte han att framgångsmodellen som byggt Varbergs BoIS inte går att kopiera någon annanstans, för varje förening har sina egna förutsättningar och kravbild utifrån. Det som går att göra i Varbergs BoIS hade t ex inte funkat i Malmö FF. 

Men själv börjar jag bli lite nervös att vi skulle kunna börja se en slags början på slutet för framgångssagan nu. Att de andra lagen börjat läsa in sig på Varbergs BoIS och i större utsträckning tar laget på allvar. Lite så var ändå tendensen mot Kalmar FF och på Behrn Arena senast verkade det inte finnas riktigt samma energi i viljan att gå framåt. 

Så kommer verkligheten att komma ikapp Varbergs BoIS nu? Kommer det visa sig att i slutänden var vi inget annat än en vanlig nykomling som sprattlar till i seriens början - till slut blev vi dom andra?

Men till skillnad mot Hasse Eklund i Falkenberg så utgår inte Joakim Persson från att BoIS med en slags förutfattad nödvändighet ska hålla till på den nedre halvan av serien. Målet är att så snabbt som möjligt ta 30 poäng (som i praktiken borde innebära nytt kontrakt) och sedan ”kan vi börja spela fotboll”.

En inställning som lär behövas mot morgondagens motståndare Mjällby, fjolårets kollega från Superettan som kommer från sensationella fyra raka segrar och just nu är trea i den allsvenska tabellen. Och precis som Falkenberg ett lag som Varberg knappast kan överraskningsdribbla bort av bara farten då lagen bör känna varandra för väl. 

Mjällby ledas av Marcus Lantz och Christian Järdler. Två tränare som ifrågasatts ganska starkt, ja kanske till och med hånats i sina tidigare klubbar Örgryte och Öster när resultaten inte blivit som förväntats. Men återigen visar historien att det inte finns något ”svart eller vitt” eller några enkla sanningar, för Lantz och Järdler funkar uppenbarligen bra tillsammans i Mjällby.

Astrit Selmani verkar nu vara 100 procent och förväntas starta imorgon. Det är lätt att glömma bort att BoIS tagit sina 10 poäng hittills till största delen utan sin bäste målskytt och pådrivare när laget lyckats så pass bra med att rotera i sin startelva. Men en Selmani i fullgott slag bör naturligtvis bli en stor tillgång framöver. 

Och med Joakim Persson vid rodret kan vi väl ändå aldrig bli som dom andra?

Håkan Ericsson2020-07-15 19:18:42

Fler artiklar om Varbergs BoIS