Inför ÖFK: förbannelse
Påskbergsvallen is cursed?

Inför ÖFK: förbannelse

Kan Varbergs BoIS börja växla in på vinnarspåret?

En seger har det blivit på Påskbergsvallen sedan den nya läktaren invigdes 2023, mot BP den 3 september i fjol. Starten på det nya året blev inget undantag när BoIS efter en lovande första halvtimme tappade 1-0 till 1-2 mot Öster. Det är nästan så man kan börja fundera på om det är en klassisk arenaförbannelse vi har att göra med? I så fall lär väl resan inte sluta förrän i söderettan. 

Tobias Linderoth deklarerade nyligen att spelarna inte alls har med sig fjolårets förlorartrend in i den nya säsongen. Att det där måste vara glömt nu. Samtidigt går det inte att blunda för att de enda segrar vi tagit i år är mot Falkenberg och Luleå. Och trots prat om bra prestationer är min analys att Varbergs BoIS 2024 ännu inte är ett lag som riktigt “sitter ihop” spelmässigt.

Med tanke på den nuvarande bristen på forwards är frågan också om snålheten återigen verkar ha bedragit visheten när man valde att skicka iväg både Kristoffer Hoven och Mads Borchers? Å andra sidan borde en spelare som t ex Diego Montiel kunna axla den rollen. Samtidigt som Olle Edlund ges fortsatt förtroende som offensiv spelmotor på mitten, en position jag tycker han kom betydligt bättre till sin rätt i senast än den tidigare på högerkanten. Även Liam Olausson som enligt uppgift ska ha sett ganska vass ut under sin inledande tid i BoIS kan vara ett alternativ till att avlasta Aulon Bitiqi.  

I mittens rike är Isak Vidjeskog tillbaka efter sin två matcher inledande avstängning. Något jag för övrigt tycker är ett för hårt straff för något som händer i en träningsmatch, en match borde räcka. Kanske är Vidjeskog med sin jämfört med Marc Tokich lite mer rörliga spelstil en nyckel för att få igång Varberg?

Aly Keita, Simon Kroon och Jamie Hopcutt. Ungefär så långt sträcker sig min igenkänningsfaktor hos dagens motståndare Östersunds FK. Men en inte så namnkunnig trupp ska man naturligtvis inte låta sig luras av. ÖFK gjorde en bra säsong i fjol då man slutade femma även om det  var en bra bit upp till kvalplats och även i år tippas laget högt upp. I torsdags kväll tog man nattåget (!) ner till Göteborg där man laddar upp inför dagens holmgång i Varberg. 

För BoIS del är det verkligen dags att börja växla in på vinnarspåret nu och bryta den där “förbannelsen”. Annars kan vi snart på allvar börja prata om “krisklubben Varberg”?

 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2024-04-13 09:19:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS