-

Inför ÖIS-IKO: Segerskutan seglar söderut
I förra säsongens match var det mycket kamp och formidabelt målvaktsspel från Oddevolds sida. Får vi se något liknande i år?

Inför ÖIS-IKO: Segerskutan seglar söderut

Oddevold har inlett säsongen på bästa tänkbara sätt. 6 poäng och serieledning, dessutom med 0 insläppta mål, är det ingen som klagar på. I våra motståndares läger klagas det desto mer. Detta trots att man har en vinst och en förlust. I senast möte föll ÖIS mot nykomlingen Eskilsminne från Helsingborg.

Motståndarkollen
Anrika Örgryte IS, lirarnas lag med störst arena, mest pengar, flest åskådare, röststarkast supportar osv. osv. Med ett sådant knippe förutsättningar är det kanske lätt att mista sin ödmjukhet? Om SvenskaFans forum är representativt för supporterskaran i sin helhet kan man krasst konstatera att de som finns runt laget saknar i stort sett all form av ödmjukhet inför uppgiften. Det är skitlag hit och gärdsgårdsserie dit. Må så vara när man speglar sig i sin historia men trots detta är det i en "gärdsgårdsserie"man befinner sig i och truppen, hur intressant den än verkar,är knappast fulländad. Därför får man också problem med dessa "skitlag". Jag vill absolut inte klanka ner på ÖIS för mycket i onödan, man har absolut de bästa förutsättningarna för att lyckas, med en relativt oprövad tränare som sitt kanske svagaste kort, men jag är helt övertygad om att självbilden som finns runt föreningen ibland också återfinns inom laget. Örgryte kan i sina bästa stunder spela riktigt bra fotboll och enkelt avfärda de allra flesta lagen i serien men samtidigt återkommer tappen mot sämre motstånd med jämna mellanrum. Kan man inte komma till bukt med denna ojämnheten kan det bli käppar i hjulet även i år. Annars vet man vad man får från göteborgarna. Det är ganska okomplicerat med ömsom högt passningstempo och ömsom hårda närkamper. Det skulle inte förvåna mig om vi får se ett rött kort i morgondagens match.

Senaste matcherna
Eskilsminne IF - Örgryte IS, 2-1
Örgryte IS - Husqvarna FF, 2-0

Läget i laget
Oddevold förlängde alltså segersviten och visade dessutom att man hade ett eget spel som fungerade alldeles utmärkt givet det spelarmaterial man besitter. Möjligen hjälpta av planens bristande kvalité avfärdade man enkelt Kristianstads FF. Nu är favoritskapet åter tillbaka på motståndaren och med en rimligtvis bättre plan förväntar jag mig en match som mer påminner om vad vi skådade i premiären. Förhoppningen är ju självklart att man lyckas ha något mer av ett eget spel än mot BoIS. Kan Oddevold behålla fokus och ligga rätt kommer alla minus ett hundrafemtiotal bli mäkta frustrerade på Gamla Ullevi och det är förmodligen detta man behöver vara bra på att utnyttja. Janevski och Pablo på det intre mittfältet nu blir kommer få arbeta hårt mot ÖISarnas dito. Laguppställningen är annars den samma vid matchstart och samtliga spelare utom unge Alexander Hedlund är tillgängliga för spel.

Senaste matcherna
IK Oddevold - Kristianstads FF, 3-0
Landskrona BoIS - IK Oddevold, 0-1

Markus Wikströmmarkus.wikstrom85@gmail.com2015-04-24 18:15:00
Author

Fler artiklar om Oddevold