Inför ÖIS: min robotklippare och jag
Ny start för Leo idag?

Inför ÖIS: min robotklippare och jag

Efter en sedvanligt trög inledning på säsongen börjar vår robotklippare Kent komma igång nu. Allt eftersom blir driftstoppen färre, batteriet mer välladdat, maskineriet rullar på helt enkelt. Kan man hoppas på en liknande utveckling för Varbergs BoIS? 

När diverse kepsförsedda poddsnubbar i fjol dömde ut Varbergs BoIS och menade att föreningen nog kunde rasa ytterligare i seriesystemet kände jag mig arg. Varför skulle vi göra det liksom? Sett till förutsättningarna hade BoIS ändå gjort det bättre än de flesta och vi har faktiskt varit etablerade i eliten sedan 2012. Och det är så lätt att raljera över mindre landsortsklubbar, sedan åker de svenska “storlagen” ut i Europa och gör i flera fall bort sig fullständigt. Okej, vi är en skitklubb men vi har åtminstone aldrig påstått något annat.   

Nu är känslan att det där faktiskt kan bli verklighet. Och om man vänder på resonemanget, varför skulle vi INTE kunna åka ner i ettan liksom? Exemplen på de klubbar som gjort den resan är ju närmast oändlig: BP, dagens motståndare ÖIS, Trelleborg, Öster, Mjällby, GAIS, Landskrona. Samtliga klubbar kan dessutom sägas ha en mer betydligt mer anrik tradition än Varbergs BoIS. Mjällby var förresten bara typ en halvtimme ifrån att ta hissen ytterligare en våning ner innan marschen mot vad som nu känns som en etablerad allsvensk tillvaro påbörjades. Och i dagens söderetta befinner sig fjolårets superettanlag Jönköpings södra nu precis ovanför kvalstrecket. 

Varbergs BoIS har ju fått mycket beröm i media för att man på ett tidigt stadium i fjol insåg vartåt det barkade och på ett tidigt stadium började förbereda sig för superettan. Hittills har det dock inte fått önskvärd effekt för laget som av de flesta tippats tillhöra topplagen i årets serie. En återigen stor spelaromsättning kan vara en förklaring, de många skadorna en annan. 

Till dagens match saknas ännu målvakten Fredrik Andersson men Joakim Lindner, Diego Montiel, Marc Tokich och Isak Vidjeskog är klara för spel skriver HN.  

Örgryte IS verkar som oftast på senare år ha ganska stora problem med sitt spel och parkerar en poäng bakom Varberg BoIS på jumboplats. Laget ska dock ha spelat bättre än sin poängskörd och tappat ett par sena ledningar, bland annat hade man en 2-0 ledning hemma mot seriefavoriten Öster som slutade med ett snöpligt poängtapp på övertid.

Dagens match är alltså en tidig riktig ångestmatch och det hade väl varit typiskt om ÖIS får det att klaffa just mot Varberg idag och tidigare boisaren Erion Sadiku avgör. Och då måste väl Tobias Linderoth ändå erkänna att det i varje fall är “minikris”?

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2024-05-11 09:41:07
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS