Inför: Sverige U21 - Malta U21
Erdal Rakip och Jordan Larsson jublar efter mål mot Cypern.

Inför: Sverige U21 - Malta U21

Upplagt för målfest på Olympia under tisdagskvällen?

Det svenska U21-landslaget har fått en bra start på EM-kvalet. Den övertygande segern i premiären (Cypern 4-1) följdes upp av ett starkt kryss borta mot Belgien (1-1) i fredags. Målskytt mot Belgien var mittbacken Filip Dagerstål som tog chansen i luftrummet på en hörna.

Efter matchen uttalade sig Peking-spelaren på följande sätt:
– Resultatet är väl okej, men efter den här prestationen vill man ha tre poäng. Vi ska inte glömma att Belgien är ett bra lag och de får ha ganska mycket boll, men jag tycker att vi håller dom borta från vårt mål ganska bra och att vi för matchen, förutom alldeles i slutet då det blir lite Hawaii. 

Förbundskapten Roland Nilsson var nöjd med pinnen men ville ha en seger:
– 1-1 borta mot Belgien är ett bra resultat, men sedan är det ju alltid så att man vil ha med sig tre poäng. 



Att det svenska U21-landslaget har siktet inställt på slutspel är glasklart och det säger något om att man faktiskt gick för och ville ha tre poäng borta mot en av gruppens starkaste lag, Belgien. Vinnarmentaliteten finns där och enligt rapporter så gjorde Sverige en stark insats på Den Dreef. Spelet lovar gott inför framtiden och härnäst väntar Malta på Olympia i Helsingborg under tisdagskvällen. Ett möte som endast borde ha en möjlig utgång, svensk vinst. 

I morgon är det med andra ord dags för kvalmatch nummer tre och avspark sker klockan 18:45. Roland Nilsson gjorde inga förändringar i den startelva han hade i premiären men möjligtvis finns det ett litet frågetecken för IFK Göteborgs målvakt, Pontus Dahlberg, som grinade illa efter en kollision i andra halvlek. Keepern fick en kraftig smäll på låret och skulle han känna av vidare problem idag och imorgon kanske "Rolle" tvingas utse någon annan mellan stolparna, troligtvis AIK:s Oscar Linnér. 

Under måndagen var det öppen träning för allmänheten på Harlyckan där U21-landslaget har laddat upp inför hemmamötet mot Malta. En av lagets mer rutinerade spelare, Linus Wahlqvist, beskriver att stämningen i truppen är god. Något som kännetecknat och smittat av sig till supportrarna efter de senaste årens framgångar. 

– Vi är ett bra gäng med många roliga karaktärer och många glada ansikten så det känns riktigt bra, säger högerbacken till förbundets officiella hemsida. 

Malta har inlett kvalet svagt med tre raka förluster och ligger därmed sist i kvalgrupp sex. Cypern leder på sex poäng efter tre spelade matcher, så skulle Sverige vinna på tisdag kväll så går man upp i gruppledning. Något som borde vara motivation nog och en bra boost inför fortsättningen. Jag tror många fans drömmer om ett nytt mästerskap tillsammams med U21. En säker seger mot Malta är ett stort kliv längs vägen. 

Oavsett vilka spelare Nilsson väljer att ta ut ska Sveriges kunnande och kapacitet vara mycket högre än maltesernas. Undertecknad räknar med en klar svensk vinst på tisdagskvällen. Som alltid blir starten viktig och kan U21-laget börja på ett liknande sätt som mot Cypern är segern i hamn. Vi och spelarna ska vara optimistiska. 

Trolig startelva 4-4-2 fr.h: Dahlberg - Wahlqvist (K), Brorsson, Dagerstål, Andersson - Rakip, Ssewankambo, Jönsson Salétros, Svanberg - Strandberg, Engvall

*** *** ***

U21 EM-kval, grupp 6
Tisdag 10:e oktober
Sverige U21 - Malta U21
Olympia, Helsingborg 18:45
Visas på: TV12 och C More


Här är Sveriges U21-trupp

Sammanställning av kvalgrupperna (Uefa)



Citat från svenskfotboll.se

Fredrik Wibergfredrik.wiberg@svenskafans.com2017-10-09 13:55:00
Author

Fler artiklar om Sverige U21