2019-12-14 13:00

Karlsruher SC - Greuther Fürth

Inför Torslanda IK – IK Oddevold: Sista matchen?
Får Oddevold och Bohus Bataljon anledning att jubla imorgon?

Inför Torslanda IK – IK Oddevold: Sista matchen?

SöderEttan sjunger verkligen på sista versen och än är inte allt avgjort även om det skall ganska mycket till för att ändra på placeringarna. I morgondagens sista omgång ställs Oddevold mot nedflyttningsklara Torslanda IK i en match som gäller kvalplatsen till SuperEttan.

Motståndarkollen
Torslanda IK är en ganska anonym men strävande klubb från Hisingen. Man har faktiskt huserat på den här nivån en del säsonger även om man just den här gången endast mäktade med en ettårig sejour. Torslanda är annars en förening med en rad beröringspunkter till Oddevold. Förutom att man spelat en del säsonger i samma serie värvades Robin Örtendahl från TIK under sommaren och även tränare Lien plockades från samma adress när han kom. Många var det som höjde på ögonbrynen när TIK kryssade mot Oddevold i första omgången men i det långa loppet har avsaknad av bredd tagit ut sni rätt. I och med förlustmatchen mot IS Halmia förra omgången står man utan chans att klara kontraktet då Kristianstads FF befinner sig på fem poängs avstånd. Ett lag som kan spela avslappnat förvisso men där ändå tabellplaceringen borde synas även på planen.
 
Senaste matcherna
IS Halmia – Torslanda IK, 4-1
Torslanda IK – Limhamn/Bunkeflo ’07, 1-0
Utsiktens BK – Torslanda IK, 0-0
 
Läget i laget
Oddevold har äntligen hittat tillbaka till vinnarhålet. Efter en rad tveksamma insatser på hemmaplan lyckades man betvinga Kristianstads FF med 3-1. Oddevolds spel har annars, höstvanan otrogen, knackat en del och man spelade bort sin reella chans till första platsen redan mot Lunds BK hemma. Annars är det glada miner vad det gäller varnings och skadeläget. Det finns småskavanker helt klart, men de flesta spelarna kan spela. Ett elakt mantra vilar ju annars över Oddevold; bäst på att vara sämst när det gäller, och det gäller att man inte underskattar sin motståndare. Två gånger ha man exempelvis haft möjlighet att överta serieledningen från HFF utan att lyckas. IS Halmia är tre poäng och fem mål bakom Oddevold när matchen blåser igång. Dock möter även Halmia ett modbrutet lag i form av Trelleborgs FF som försatte sin chans till avancemang med ett blekt kryss mot LB07. Återstår att se om Oddevold fortsätter sin trend med idel förbättringar under J-E Lien och slutar tvåa med kval som följd.
 
Senaste matcherna
IK Oddevold – Kristianstads FF, 3-1
Husqvarna FF – IK Oddevold, 3-1
IK Oddevold – Lunds BK, 1-1
 
Matchtips: 1-2

Markus Wikströmmarkus.wikstrom85@gmail.com2013-10-25 16:00:00
Author

Fler artiklar om Oddevold