Inför Ungern U21 - Sverige U21: Kanna på, kanna på!
Kan Erdal Rakip och Jordan Larsson visa vägen mot Ungern?

Inför Ungern U21 - Sverige U21: Kanna på, kanna på!

Roland Nilssons manskap spelar sin sista kvalmatch för året.

I skuggan av herrlandslagets viktiga playoffmatch hemma mot Italien spelar det svenska U21-landslaget en ny kvalmatch till EM 2019. För motståndet står Ungern i Budapest och avspark sker 17:00 svensk tid under fredagen.

Det svenska U21-landslaget har haft en bra höst i kvalspelet. Efter tre spelade matcher har det blivit två segrar och en oavgjord match, detta gör att man ligger tvåa i gruppen, fyra pinnar bakom Belgien. Matchen borta mot Ungern är den sista kvalmatchen detta år och det vore skönt att få en svensk seger inför 2018.

Roland Nilssons blågula framtid kantas av lite skadebekymmer. Tre tunga offensiva spelare har fått lämna återbud till samlingen. Det rör sig om Carlos Strandberg, Alexander Isak och Mattias Svanberg. Ersättarna heter Gustaf Nilsson, Elias Andersson och Svante Ingelsson. 

En spelare i U21-landslaget som har extra koll på Ungern är mittfältaren Anton Jönsson Salétros. Till vardags spelar den utlånade AIK-liraren i ungerska Ujpest FC. Om morgondagens motstånd säger han följande:

– Det kommer bli svårt för oss att bryta ner deras 5-3-2-uppställning och vi får verkligen passa oss för deras kontringar. Vår ambition oavsett motståndare är, som i tidigare matcher, att ha bollen och styra spelet.



Truppförändringarna och skadeproblematiken i landslaget är något som Salétros inte lägger någon större vikt vid:

– Det har varit bra dagar, bra träningar och vi har jobbat på med taktiken. Det kommer alltid in nya (spelare) då och då och det är inga konstigheter, bra spelare och sköna killar.

Anton Jönsson Salétros är utlånad från AIK till Budapest-baserade, Ujpest FC, och i morgon kommer han spela på sin hemmaarena. Till förbundets hemsida säger han att det inte känns speciellt:

– Nej, det gör det inte. Det blir som en vanlig landskamp.

Ungern ligger på fjärdeplats i gruppen och har bara spelat två matcher. På sina två möten har man skrapat ihop fyra poäng, 2-1 borta mot Malta och 0-0 hemma mot Belgien (en motståndare som även Sverige kryssade mot). 

Sverige kommer från en skön 3-0-seger hemma mot Malta och har fina 8-2 i målskillnad inför fredagens fjärde kvalspelsmatch. Gruppledaren Belgien ligger nu fyra poäng före Blågult i tabellen efter att man slog tillbaka Cypern med 2-1 under torsdagskvällen. Det gäller för Roland Nilssons manskap att inte tappa mark utan att fortsätta köra på. Här hemma får vi sjunga "Kanna på, kanna på" och hoppas på en ny framgång för U21-killarna. Spelet har sett riktigt vasst ut stundtals och tre ytterligare poäng på fredagen vore tacksamt. Då sätter vi press på Belgien och flåsar dem i nacken inför vårens fortsättning av EM-kvalet. 

Trolig startelva 4-4-2 fr.h: Dahlberg - Wahlqvist (K), Brorsson, Dagerstål, J.Andersson - Rakip, Ssewankambo, Jönsson Salétros, Asoro - Engvall, Larsson

*** *** ***

U21 EM-kval, grupp 6
Fredag 10:e november
Ungern U21 - Sverige U21
Avspark 17:00 (svensk tid)
Spelplats: Ferenc Szusza-stadion
Kan streamas för 49 sek via oz.com


Här är Sveriges U21-trupp

Sammanställning av kvalgrupperna (Uefa)

Kanna på, kanna på. Vi är från Svealand!
 



Citat från svenskfotboll.se

Fredrik Wibergfredrik.wiberg@svenskafans.com2017-11-09 22:15:00
Author

Fler artiklar om Sverige U21