Intervju med Anton Tideman
Anton Tideman, ett av Oddevolds nyförvärv under sommar-sillyn.

Intervju med Anton Tideman

Ett av Oddevolds nyförvärv i sommarfönstret är unga och lovande Anton Tideman som närmast kommer från Halmstad BKs organisation. Han har varit en del av a-truppen under säsongen och även fått göra framträdande för representationslaget i Svenska Cupen. Positionen är företrädelsevis mittback och därmed breddar han Oddevolds tunnaste lagdel.

Välkommen till Oddevold, hur ser kontraktet ut till att börja med?
Till en början är det säsongen ut som gäller sen förhoppningsvis kan det bli så att jag stannar längre än så.

Du är ju ursprungligen från Halland, har klubben ombesörjt boende för din del?
Ja, det ordnade man tämligen omgående när det blev klart att skriva på.

Du har provtränat lite med klubben, när tog man första kontakten?
Jag vet inte riktigt när första kontakten togs men det var nog under sommaren. Sen var man nere för att se mig i match mot BK Häcken i Halmstads U21-lag.

Ja, du är ju en del av a-truppen men har huvudsakligen sperlat med U21, hur länge har du varit en del av a-truppen?
Detta var min andra säsong i a-truppen och jag har fått sitta på bänken några matcher i SuperEttan och Svenska Cupen då.

Annars är det Laholm som är moderklubben. Är det så att du till och med mötte Oddevold när vi låg i samma serie 2008?
Nej, just då hade jag inte tagit klivet upp i a-truppen men jag kommer ihåg matchen mot Oddevold i Laholm. Vi åkte ur och det var många supportrar till Oddevold på läktaren.

Är det endast mittback som gäller annars?
Ja, det är den positionen jag känner mig tryggast i men jag kan och har även spela vänsterback.

Vänsterfotad är du, hur är kvalitén i uppspelen? Är det den rollen du vill ha?
Ja det hoppas jag men samtidigt vet jag att konkurrensen är hård och det krävs hårt jobb för att kunna knipa en startplats. Det gäller att jag presterar.

Hur bra koll har du annars på Ettan? Har du några kompisar som spelar i IS Halmia eller så?
Ja det har jag så jag har ganska bra kolla på serien så jag vet att den är ganska så jämn med många lag som tampas i toppen. Samtidigt vet jag att den här truppen håller måttet för att ta någon av de översta två platserna.

Om vi skall prata om något annat så är ju Hallandsfotbollen verkligen på frammarsch. Har det kanske blivit lite för många lag om man ser till t ex HBKs prestation i år?
Jo, det är det väl nästan men samtidigt är det kul när det går bra för fotbollen där och många bra spelare finns i området.

Vad har du för kortsiktiga målsättningar för egen del till en början?
Det är väl att knipa en startplats. Att komma hit och visa vem jag är och vad jag kan. Göra ett Oddevold som redan är bra till ett bättre lag med mina kvalitéer.

Och egenskaperna som skall vara nyckeln till denna framgång, vilka är de?
Jag tror jag är en ganska så bra ledare på planen och tar mycket ansvar [Anton har även varit kapten i HBKs U21 lag, reds. anm.]. Jag ställer mycket krav på mig själv men även på de i min omgivning för att resultatet skall bli bra. Sen tycker jag även att jag har en ganska så bra vänsterfot.

Gör du mål också?
Nja, det var faktiskt ett tag sedan jag gjorde mål men jag hoppas såklart även att det skall bli en del av den varan också.

Vi tackar Anton för att han tog sig tid att svara på frågor och önskar honom lycka till under hösten till att börja med.

Markus Wikströmmarkus.wikstrom85@gmail.com2013-08-15 17:51:27
Author

Fler artiklar om Oddevold