Kamara och Chencinski gav Elfsborg guldläge

ÖSK var precis den otäcka mardröm som Malmö ville undvika i guldjakten och resultatet landade i 1-1 på Swedbank Stadion. Tomer Chencinskis storspel i målet och Alhassan Kamaras eleganta klackmål var nycklarna till den bärgade poäng i Skåne.

ÖSK ställde upp med precis samma lag som i segermatchen mot IFK Göteborg, undantaget var att Christoffer Wiktorsson ersattes av Ilir Berisha som central försvarsduo tillsammans med kapten Wikström. Sportklubben stod upp bra i första halvlek men det var hemmalaget och guldjagande Malmö som hade de bästa chanserna. Närmast ett ledningsmål var Miiko Albornoz som fick chansen från elva meter, men Tomer läste straffen bra och gick åt rätt håll. Även anfallaren Tokelo Rantie frispelades av Daniel Larsson, men ÖSK-keeper Chencinski kunde parera med en elegant foträddning. Även ÖSK hade en bra chans till nätkänning, men Shpetim Hasani kunde inte få kontroll på fötterna och bollen landade i Johan Dahlins famn.

I andra halvlek började skåningarna i ett högt tempo och med ett enormt bollinnehav och utdelningen lät inte vänta på sig. Straffsumpare Albornoz kunde, via en ÖSK-försvarare, skjuta in hemmeledningen bakom en chanslös Chencinski. Per-Ola Ljung agerade tämligen omgående och bytte ut Anttonen/Yasin och skickade in AIK-lånet Alhassan "Crespo" Kamara och Valdet Rama (Daniel Bamberg ersattes av Patrik Haginge redan i första halvlek på grund av skada). Crespo behövde bara sju minuter på sig på Swedbank Stadion innan kvitteringen var ett faktum. Ett misslyckat skott från Haginge och en elegant klackstyrning från Crespo och hemmapubliken var i chock. Sedan blev det en kamp mot klockan för guldjagande MFF.

Malmö försökte och försökte, men ÖSK tajtade till defensiven och bjöd upp till en stentuff batalj samtidigt som Tomer Chencinski storspelade och räddade hem en poäng till Närke. Resultatet gör därmed Elfsborg till omgångens stora vinnare och nu talar allt för en guldfest i Borås på söndag. Samtidigt, på Behrn Arena, så spelar ÖSK mot GAIS och nu går vi för femte raka segern utan förlust. Det skulle verkligen vara en snygg avslutning på denna sejour i Allsvenskan.