Boisabagen: Karls lilla Olle kontrakt inget fick
Olle in action.

Boisabagen: Karls lilla Olle kontrakt inget fick

..men då ringde Thomas och det sa "klick"!

Olle Edlund. Jag måste erkänna att jag aldrig hört namnet förut. Och just namnet. Känns så otidsenligt på något sätt. Som något man hette förr fast ändå inget gubbnamn. Eller snarare kanske tidlöst och alltid aktuellt?  Som Olle Ljungströms (vila i frid) musik. Och lite smygandes under radarn. Precis som Olle själv och Varbergs väl dolda intresse för honom.

Skit samma. Edlund har ett gediget CV för nivån. Över 80 matcher i superettan för Västerås. Tillsamamns med Daniel Ask "central" för VSK:s allsvenska avancemang i fjol enligt Västmanlands Läns Tidning (VLT). Men ändå inte klockren i tränare Kalle Karlssons ögon uppenbarligen. I december kom parterna överens om att gå skilda vägar. 

I en intervju med VLT förklarade Olle att klubben inte hade någon tydlig plan för honom och det inte var säkert att man skulle erbjuda honom ett nytt kontrakt.
– Det var klubben som inte ville förlänga med mig men det fanns en möjlighet till att det kunde blivit ett kontrakt och så vidare men jag kände att jag vill spela fotboll och de möjligheterna hade nog inte funnits i VSK nästa säsong, sa han då och menade att Grönvitt behövde få vissa pusselbitar på plats först.

Edlunds genombrott i Västerås kom för ett par säsonger sedan när han flyttades ner på en defensiv mittfältsplats och fick spela "sexa". När Olle fick vara med i uppbyggnadsfasen och ha mycket boll blommade han ut. Enligt Varbergs sportchef Thomas Askebrand (som känner Edlund sedan tiden i Västerås) är han dock användbar på flera positioner på mitten. 

Med Edlund, Maric, Vidjeskog, Tokich, Tranberg och även Liljenbäck som alternativ börjar det bli trångt på det där centrala mittfältet. Kanske tur då att Tobias Linderoth praktiserar en 4-2-3-1 uppställning? Inte för att jag kan spelsystemets exakta formering så i detalj men jag inbillar mig att man inte spelar med så klassiska ytterspringare som i ett 4-4-2.

Fast några ska väl ut också? För nu har plötsligt "21-gubbarsmannen" Linderoth hela 25 spelare i sin trupp. Samtidigt skulle jag även önska något lite mer offensiv spets till vår trupp. 

 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2024-01-29 21:20:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS