Kniven mot strupen i Orobro
Det är luuugnt, Varberg!

Kniven mot strupen i Orobro

Eller allt är "Hasse Backe-lugnt"?

Dags för bortamatch mot Örebro och Varbergs BoIS verkar komma dit som favoriter. Bara det är ju en anledning att bli orolig. Men det börjar så smått få förankring i hjärnkontoret nu efter drygt en och en halv säsong i Allsvenskan. Det faktum att BoIS inte är ett lag underlägset alla andra bara för att det heter Varbergs BoIS.

Tvärtom har laget visat upp en imponerande stabilitet sedan omstarten med endast en förlust på 9 matcher och en defensiv som plötsligt varit en av seriens tätaste. Och det är väl vad man skulle kunna kalla en klar utveckling sedan debutsäsongen. Fast den där stabiliteten kan ju vara en andra anledning till oro. För den kan ju inte hålla i sig hur länge som helst? Och nog måste Örebro på sin nästjumboplats med minst antal gjorda och flest insläppta mål i serien någon gång vakna till? För de är ju ett så rutinerat lag på papperet. Speciellt efter sommarens fönster där man bland annat hämtat in både Nahir Besara och Jiloan Hamad. En tredje anledning att bli orolig.  

Och som det inte vore nog så saknas både Albin Winbo och Robin Simovic på grund av skador. Och Ryan Moon och Hampus Zackrisson är avstängda. Fyra avbräck som ger en fjärde anledning till oro. Fast Jon Birkfeldt lär väl fylla Zackes plats och Alexander Johansson är verkligen "i zonen" säger Joakim Persson till HN. "Så där bra som han kan vara ibland, med ett naturligt djupledsspel är han så bra att han nu måste användas, antingen från start eller med ett inhopp".  Andra offensiva alternativ att stoppa in kan ju också vara vara Oliver Alfonsi eller Des Kunst. 

Hos motståndarna ÖSK saknas bara mittfältaren Kevin Walker.  Ett Örebro som, 10 poäng efter BoIS i tabellen, verkligen har kniven mot strupen idag. Något som borde vara en anledning till  "Hasse Backe-lugn". Men som faktiskt kan bli en femte anledning till oro. I just den här matchen.

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2021-09-13 10:08:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS