-
-

Komfortabel seger när Oddevold sprang sönder Kristianstad.
Victor Mollapolci var en av Oddevolds spelare som orkade springa sönder KFFs försvar. Vinsten med 3-0 var odiskutabel och helt rättvis.

Komfortabel seger när Oddevold sprang sönder Kristianstad.

Efter en premiär där det förvisso blev seger men med väldigt lite eget spel var det en del som undrade hur det skulle se ut när man tvingades ta lite mer eget initiativ. Oddevold visade direkt att det inte var några som helst problem och redan efter 45 minuter var matchen avgjord.

Första halvlek
Oddevold rivstartade direkt och både det offensiva och defensiva spelet satt som det skulle. Johan Patriksson, för dagen på en kant, hittade många fina kombinationer med övriga offensiva kollegor. Även Andreas Almroth var i hög grad delaktig i uppbyggnadsspelet. Oddevolds modell var varierande, om än konsekvent snabbt, och KFF fick problem med att förhålla sig till detta dynamiska spel. Den undermåliga planen, för dagen dessutom sandad, gjorde att flera spelare halkade eller tappade kontroll i de mest obehagliga lägen. Den höga pressen hos hemmalaget utnyttjade detta skoningslöst och det kunde ha stått mer än 3-0 på tavlan efter de första 45. KFF hade sin chans att komma tillbaka in i matchen vid ställningen 2-0. Alen Kazumovic halkade i sanden och omställlningen var ett faktum. Fritt avancerande Andreas Grahm kunde dock inte förvalta läget och Erik Dahlin klarade friläget i ett av många bra ingripanden.

Andra halvlek
Med ett något rakare spel öppnade KFF bättre i andra. Under en dryg tiominutersperiod var Oddevold något tillbakapressade men de riktigt farliga lägena uteblev. Istället kunde Oddevold få in en boll även om det vinkades av för offside. Oddevolds anfallslusta avtog ju längre matchen gick och nya spelare som Eric Kallberg och Dusan Jevtic fick de första minutrarna för säsongen. Även i den andra fick KFF några chanser till reducering men man såg ändå ut som ett slaget lag. En misstänk straff och ytterligare ett friläge som Dahlin avvärjde var de chanserna som var hetast för gästerna.

Sammanfattning
Oddevold är ett lag som uppvisar stor löpvilja och kampmentalitet för varandra. Om Andreas Almroth avancerar upp i banan kan mycket väl Jacob Berg återfinnas på högerbacken om Oddevold tappar boll. Hela tiden vet man vilka ytor som skall stängas osv. Man pressar högt och ger KFF allt för lite tid för att de skall kunna få till ett bra spel. Vid erövring går det sedan fort. I olika varianter men med tempo och få tillslag som gemensam nämnare avancerar man. Det är roligt att se att spelet inte bara är sparka långt och spring utan att det unga hungriga Oddevold visar upp även ett visst mått finess.

Målen

1-0, Daniel Janevski (8')
Efter tre stycken efter följande hörnor gör Daniel sitt debutmål för Oddevold. Situationen är tilltrasslad men när bollen hamnar vid fötterna är han faktiskt helt ren mitt i straffområdet. Skottet går i nättaket och är helt otagbart för målvakten.

2-0, Jacob Berg (20')
Hårt jobbande Victor Mollapolci hade avancerat ner på vänsterkanten och kunde från denna slå ett inlägg snett-inåt-bakåt där Berg dök upp och styrde in bollen vid den främre stolpen.

3-0, Johan Patriksson (40')
Johan gick från sin högerytterpostition mot kortlinjen och såg ut att vilja hitta någon av de båda anfallarna framför mål. Inlägget, eller om det var ett skott, kom ur ingen vinkel alls och var hårt. Med en studs på bortaförsvarare föll målet i denna 100:e match för Johans del i Oddevold.

Dagens !
Efter en mycket fin insats av samtliga spelare i de allra felsta momenten vill jag ändå lyfta fram anfallsspelet. Det fick man se mindre av i Landskrona men idag blommar det ut och man visar att man har flera nycklar för att låsa upp ett försvar. En sak till; serieledning!

Dagens ?
Var är publiken i vår kommun? Två premiärmatcher på hemmaplan för de högst placerade lagen och inte ens 700 pers bemödar sig att komma. Hoppas på bättring mot Höllviken.

 

Markus Wikströmmarkus.wikstrom85@gmail.com2015-04-20 09:15:00
Author

Fler artiklar om Oddevold