Krönika: Fantomen
Hoven, skjuter hårdare än en häst sparkar!

Krönika: Fantomen

Ibland går han på Varbergs gator som en helt vanlig man.

Ny tränarkonstellation för resten av säsongen fastslagen. Två forwardsförvärv på en och samma dag. Varbergs BoIS har satt en framtida struktur som enligt min tolkning inte med absolut nödvändighet är inriktad på allsvenskt spel 2024. 

Och jag kan ändå gilla det. Gilla att man inte chansar med kortsiktiga lösningar för att till varje pris säkra ett nytt kontrakt utan istället satsar på att knyta spelare till sig på längre sikt och som, speciellt i Mads Borschers fall, kan ha en utvecklingspotential. 

Kvaliteten på de nya spelarna är så klart svår att sia om men Kristoffer Hoven har i varje fall stått för 35 mål i Norges motsvarighet till superettan. Dansken Borchers har ännu bättre siffror sett till de två senaste säsongerna med 18 mål och 12 assist - även om det nu är i Färöarnas högstaliga som är betydligt sämre rankad än Sveriges. 

Men på "uppsidan" ser jag också andra faktorer som att spelarna är ordentligt skolade på elitnivå inom nordisk ligafotboll och känner till vad som krävs och förväntas av dem - ett område där Varberg kan sägas ha misslyckats med flera av årets tidigare värvningar. Att spelarna spelat och även producerat poäng kontinuerligt i närtid är också ett plus. Och vem vet, en Jo-Inge Berget som upptäckt att det varit skönt att kunna ta en extra öl om lördagarna det senaste halvåret hade kanske inte varit ett bättre altenativ? 

Och till sist blev så även Varbergs  BoIS åter en "klubb som andra". En förening som scoutar och värvar spelare på elitnivå och som (kors i taket) även betalar övergångssummor! Det finns nätter då Fantomen (Askebrand) lämnar djungeln (kansliet) och går på Varbergs gator som en vanlig man.

 Det är lite synd att det inte hände redan innan säsongen bara. 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2023-07-28 09:20:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS