Krönika: Havanna
When in Vabärrj, don´t miss!

Krönika: Havanna

Linderoth börjat med en fet cigarr?

“Hela BoIS-delegationen och nye tränaren är och lunchar på Havanna nu, är det något du vill jag ska fråga” undrade Skumbill på Twitter häromdagen. Havanna ja. Första tanken som dök upp i huvudet var när brorsan fyllde 50, en kupa konjak och blossande på cigarrer i det där rökrummet. 

“Fråga om det blir en vända till rökrummet sedan” blev min enda replik. Väl medveten om att frågor om eventuella nyförvärv ändå inte skulle ha någon som helst effekt. Och sen läste jag i HN att Tobias Linderoth faktiskt hade varit inne i det där rökrummet. 

Några rökridåer gällande den nye BoIS-tränarens preferenser och vilken prägel han vill sätta på laget verkar dock inte finnas.

På självaste födelsedagen fick jag (min egen tolkning) en ny ytter i present. Och tisdagen hann knappt börja innan Diego Montiel hade presenterats. Gällande Montiel blev jag ändå lite överraskad eftersom den från Västerås bördige uruguayanen nyligen tränat med nyallsvenska VSK. Bra jobbat av Askebrand m fl att ro den rutinerade poängspelaren i hamn. Frågetecken får ändå sättas för skadehistoriken och det faktum att det nu faktiskt är några säsonger sedan som Montiel “levererade”. Förhoppningsvis kan han få en lyckad nystart i BoIS. 

Isak Bjekemo klar.  Marc Tokich och Azeez Temitope Yusuf troligen på ingång. Samtliga med förflutet i Skövde AIK. MEN också viktigt att notera: samtliga kom under sommarfönstret och bidrog starkt till att Skövde lyckades vända en katastrofsäsong så långt till nytt kontrakt i superettan. Det tyder ändå på en gedigen fingertoppskänsla hos Linderoth och att han verkar ha bra koll på läget. 

När jag just idag läser vad en supporter till Jocke Perssons AC Horsens skriver 
“Så kommer den afrikanske invasion i AC Horsens med angriberen Omar Jarju fra Gambia, venstrekanten Rogers Mugisha fra Kenya og højrekanten Sory Traore fra Guinea” känns det trots allt inte som jag längtar tillbaka till tiden med okända och oprövade spelare.

Med all respekt för vad du gjort för Varbergs BoIS, Joakim. 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2024-01-10 19:41:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS