Krönika: jag har slutat tvivla
Ännu fler varbergare som deppar.

Krönika: jag har slutat tvivla

På att det här faktiskt kan gå riktigt åt helvete.

Ariana, Torns IF, Ängelholm, FC Rosengård, Lunds BK, Olympic. Och inte minst Eskilsminne på Henke Larssons gamla hemmabana Harlyckan, bara en jävligt lång utspark från där jag bor! Söderettan nästa år kan ju bli riktigt kanon för mig härnere i Skåne. Och dessutom Hallandsderby mot Falkenberg som väl lär missa att gå upp igen. Och äkta stadsderby mot Tvååkers IF, kan det bli så mycket bättre? 

Nej men visst. Tobias Linderoth lyckades ju som tidigare skrivits reda ut ett ännu mer prekärt läge med Skövde ifjol och det är hela 69 poäng kvar att spela om. Å andra sidan kan vi inte som just Linderoth hålla på att prata om hur mycket det är kvar hur länge som helst och “skita i tabellen”. För till syvende och sist är det ju den där tabellen det faktiskt handlar om. 

Linderoth pratade återigen om att kriga när han i HN efter dagens förlust i ångestmötet med ÖIS (1-3) menade att “ Vi behöver få en mentalitet där vi krigar för det hela tiden, fajtas för det och gör det som krävs. Det är den mentaliteten jag vill se och kanske saknat lite grann. Jag hoppas att vi kan få fram den – och att den finns.”

Och kanske är han något på spåren där? Själv har jag på sistone funderat över hur kul den rutinerade försvarslinjen där de flesta varit med uppe i allsvenskan egentligen tycker det är att åter få harva i superettan med sänkt (?) lön. Säkerligen ingenting man skulle erkänna utåt men..det känns som om något saknas. Och också lite anmärkningsvärt att Tobias Linderoth redan uttrycker ett visst tvivel på spelarna som han faktiskt gör ovan. 

Själv har jag slutat tvivla - på att den här säsongen kan bli riktigt jobbig då. För det följer lite samma mönster som i fjol, en knackig inledning där man bara går och väntar på att det snart ska lossna men istället går det år andra hållet, det vill säga käpprätt åt helvete. 

Efter matchen i Sundsvall försökte jag vara lite nödgat positiv och mena att det var en lagmässigt bra insats. Samtidigt var det som omväxling motståndarna som bjussade på mål. Och tillsammans med dagens straffmål av Diego Montiel är det de enda vi förmått de senaste tre matcherna. Det säger också något, liksom det fortsatt virriga försvarsspelet då. Och om Tobias Linderoth främst säger sig sakna en viss mentalitet fortsätter jag själv leta med ljus och lykta efter en offensiv spelidé.  

 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2024-05-11 22:41:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS