Krönika: jag skriker inte Jocke.. men vi kan väl åtminstone tala om det?
Senaste tillskottet Filip Bohman (ansluter 2023). BILD: boisfc.nu

Krönika: jag skriker inte Jocke.. men vi kan väl åtminstone tala om det?

Varbergs BoIS viker inte en tum från sin uttalade strategi.

I samma veva som Varbergs BoIS värvar ytterligare från Division 1 (Dion Krasniqi och Filip Boman) nås jag av nyheten att IFK Värnamo köper loss Ajdin Zeljkovic från Örgryte för enligt uppgift 5 miljoner kronor. Och om den lilla allsvenska klubben Varberg står stadigt vid sin tydliga strategi att värva ungt/billigt/oetablerat kan man fråga sig hur den ännu mindre allsvenska debutanten med 12 miljoner i omsättning kan genomföra en sådan affär? Men helt tydligt är att man vill vara kvar i Allsvenskan. 

Det vill så klart BoIS också och visst är det berömvärt att man inte viker en tum från sin uttalade strategi. Men samtidigt är det ett tag sedan Division 1-förvärven (Astrit Selmani och Gustaf Norlin) verkligen slog i Allsvenskan nu. Och helt klart är att BoIS med sina 11 gjorda mål som enligt statistiken (expected goals) borde varit 17 redan nu skulle vara i behov av en riktigt vass forward. 

Men kanske hade min gamle vän Niklas rätt när han för något år sedan menade att det i längden blir svårt att fortsätta pricka rätt med värvningarna från lägre divisioner och frågan är också hur många yngre spelare på tillväxt vi ska ha? Å andra sidan: Värnamo betalar 5 miljoner för en anfallare som visserligen gjort det väldigt bra i superettan men är oprövad på allsvensk nivå och fyller 25 i år. 

"Vi kommer fortsätta med vår strategi vad folk än tycker, tänker och skriker" förkunnade Joakim Persson för några veckor sedan. Och nej jag skriker inte Jocke. Jag är tvärtom fullt ut imponerad och tacksam över vad du och flera med dig med små medel uträttat för Varbergs Bois under de senaste åren.

Men vi kan väl åtminstone prata om det? 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2022-07-12 14:46:19
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS