Varberg Energi Arena, 2022-08-08 19:00

Varbergs BoIS - IFK Göteborg
0 - 4

Krönika: med spikrak kurs mot höstens stundande VM-finaler
Ny ödesmatch väntar på söndag.

Krönika: med spikrak kurs mot höstens stundande VM-finaler

Det kan bli en ovanligt spännande serieavslutning för BoIS i år.

Trenden att Varbergs BoIS inte på samma sätt kan störa de bättre lagen i Allsvenskan håller i sig. Även om Jocke Persson inte håller med om detta och menar att "då har man inte sett matcherna" som han uttryckte för ett tag sedan.

Och visst, man kan så klart hävda att BoIS åter gjorde en bra första del av matchen men man får inte in bollen. Och hade man bara fått hål på Göteborg så kunde matchen utvecklats annorlunda. Men på samma sätt som Halmstads Bollklubb ineffektivitet i fjol inte var någon tillfällighet över tid så gäller detsamma för Varbergs BoIS i år. I varje fall i prestationerna mot de bättre lagen. Det var också den sjätte stjärnsmällen i år om man räknar förlust med tre bollar eller fler som en storförlust, den fjärde efter sommaruppehållet och den tredje på vår egen hemmaplan. Illa. 

På presskonferensen efter Malmö nyligen ställde Fotbollskanalens Erik Hadzic frågan till Jocke vad han tänkte göra åt läckaget. "Jag behöver inte göra något åt det" blev svaret. Ett liknande resonemang är Varbergs manager inne på i HN efter förlusten mot Göteborg med andemeningen att det inte spelar större någon roll om man förlorar med 0-2 eller 0-6 så länge man går för det. Jag håller inte med om det även om det så klart är lovvärt att man försöker komma tillbaka i matcherna. För storförluster av den sorten måste tära på både självförtroende och moral. Sedan kan ju faktiskt målskillnaden få betydelse i slutänden och med 14-30 i kolumnen för gjorda och insläppta mål är det bara två lag i allsvenskan som är sämre än BoIS just nu. 

Det är tur att vi slår de lag vi "ska" slå för annars hade det sett riktigt illa ut sa Jocke på presskonferensen efter Göteborg och det är väl vad man kan kalla dagens sanning. Ett sådant lag väntar härnäst även om Degerfors på bortaplan så klart inte kan räknas som någon given trepoängare för något allsvenskt lag. Men i och med att BoIS inte längre verkar kunna hota de större lagen ens på sin egen hemmaplan (något jag faktiskt trott att de skulle kunna) så kommer de kvarstående matcherna av den typen nu att få karaktären av rena VM-finaler. 
 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2022-08-10 09:45:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS