Krönika: pardigmskifte
Ny sheriff i stan.

Krönika: pardigmskifte

När Linderoth drar igen dörren?

Tobias Linderoth fortsätter plocka in tidigare adepter. Senast Azeez Temitope Yusuf som lånas från Mjällby över 2024 med en köpoption. Även mittfältaren/mittbacken Marc Tokich ska vara på väg in.

Ett smart drag att värva spelare man redan känner till och har en relation med kan tyckas. Speciellt då dessa kom till Skövde under sommaren och starkt bidrog till att laget klarade sig kvar i superettan.

Även Diego Montiel som sportchef Thomas Askebrand känner sedan tidigare kan räknas in i kategorin “bekantas bekanta” (tidningen Expressen för typ 100 år sedan, någon?) Som jag ser det kan det dock finnas en risk i att bara förlita sig på den typen av värvningar och inte höja “scoutingblicken” en aning. 

Att Linderoth inte har samma “soft spot” för yngre spelare som Jocke Persson börjar också bli tydligt. Albin Berggren, Diego Alfonsi, Måns Andersson och Marcly Tshikupe nedskickade till P19. Så även Alexander Hedman som redan valt att lämna. Och Jacob Redenfors är på väg till Tvååker. 

I grunden måste så klart allting i slutänden handla om tillräckliga kvaliteter som fotbollsspelare. Och möjligheten att bli uppflyttad till A-laget finns ju alltid kvar. Men dörren känns inte lika öppen som innan och det tål att fundera på vilken signal det skickar?

Därmed inte sagt att det saknas yngre, utvecklingsbara spelare i truppen. Jag räknar till åtta stycken i åldern 20-21 och 10 om man är snäll och höjer ribban till 23 år. Men det känns ju inte som när Jocke Persson kunde kasta in fyra tonåringar med halvtimmen kvar - i allsvenskan. Och just det där modet att verkligen våga satsa på yngre spelares utveckling tror jag fortsatt är väldigt viktigt i en förening som Varbergs BoIS

Om nu Tobias Linderoth vill ha 18 utespelare och 3 målvakter i sin trupp betyder det att någon mer måste lämna, alternativt två om även Marc Tokich ska in. Hur det ska funka med tvåmålsspel på träningen med den bemanningen känns dock oklart. Kanske läge att ringa Eman Markovich i Göteborg så han också kan få vara med? Alternativt behåller man några av de nedflyttade ungtupparna på lärlingskontrakt - och fortsätter ge dem värdefull seniorerfarenhet.


 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2024-01-13 10:02:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS