Gamla Ullevi, 2023-07-10 19:00

IFK Göteborg - Varbergs BoIS
1 - 2

Krönika: självklart måste Martin Skogman nu ses som ett alternativ

Krönika: självklart måste Martin Skogman nu ses som ett alternativ

Varbergs BoIS tog säsongens första seger och nye tränaren imponerar.

"Jag gillar Varberg men ni får inte vinna ikväll" säger IFK-supportern inne på Gamla Ullevis pub och fortsätter "det skulle vara en sådan katastrof för en klubb som Göteborg att hamna i superettan".

Visst sett till klubbens storlek och historia så. Men som Micke påpekade på tåget hem så skulle IFK också ha den största omsättningen av alla lag om man åker ner medan Varberg uppskattningsvis skulle ha 8-10 klubbar före sig. I superettan alltså. Det är också värt att notera när vi skriver historien om Varbergs BoIS

Min gamle vän Johan hade inte sett BoIS så mycket i år men var imponerad av lagets spel och bollkontroll under första halvlek. Han hade mer förväntat sig "långa bollar på Bengt" (läs: Dion).. 

Och visst har något skett med Varbergs spel sedan Martin Skogman tog över ansvaret men som han själv säger i HN så "får vi som vanligt ingen kredd". Tydligt manifesterat i dagens avsnitt av Fotbollsmorgon där det BARA talas om hur dåliga Göteborg är. Men vet ni vad, det är faktiskt samma blåvitt som för någon vecka sedan tog poäng och nog också borde ha vunnit borta mot nya tabellfemman HBK. 

Att något har hänt med "intensiteten" i Varbergs silly season sedan Joakim Persson lämnade är också väldigt tydligt. Senast jag läste (mellan raderna) i HN känns det inte ens säkert att man tänker plocka in någon forward. Fast vem behöver anfallare när vi nu har "Super-Dion" Krasniqi som toppar den interna skytteligan på tre blytunga baljor? 19-åringen var väl knappt nummer 3 i Jocke Perssons  forwardskö i våras men nu kan man faktiskt börja undra om Varberg tamejfan inte har fyndat igen?  



Tobias Linderoth och Dennis Velic uppgavs under gårdagen vara heta alternativ i Varbergs tränarjakt men självklart måste även Martin Skogman snart vara det?. I varje fall om utvecklingen fortsätter så som den gjort under Skogmans två första matcher. Jag tror Stojan Lukic kan vara inne på något när han i Sportbladet talar om den tydlighet och struktur som Varbergs "interimlösning" bidragit med. Och det tror jag är faktorer som verkligen inte ska underskattas för en klubb som BoIS med begränsade resurser. Fråga bara HBK och Tom Prahl.

358 själar på bortasektionen var en imponerande siffra för Klacksparken igår. Supporterkulturen i Varberg är verkligen på väg framåt. Vi som infiltrerade "Sillastrybarnas" klack i Malmö i söndags  vet dock att där finns en del att lära vad gäller "sång och håll i gång". Men det kommer väl. 

Naturligtvis skulle Mohammed Al-Hakim hitta den där numera obligatoriska tveksamma straffen (handsen är solklar men är det inte ruff på Hampus Zackrisson innan?) på slutet som gjorde att man höll på att sätta segersången i halsen. Men nu gick det äntligen vägen och genast ter sig framtiden aningen ljusare för Varbergs BoIS. 

För nu ska vi varje fall kunna vara med och slåss om det!

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2023-07-11 17:45:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS