Påskbergsvallen, 2023-05-13 17:30

Varbergs BoIS - IFK Norrköping
1 - 3

Krönika: vi blev som dom andra
Vi skulle kommit längre men räckte inte till.

Krönika: vi blev som dom andra

Så vad fasen gör vi nu?

Oliver Stanisics återkomst i Varbergs BoIS har varit efterlängtad av många BoIS-supportrar. Så även av mig. Resultatet sedan Stanisics åter klev in i de bakre leden? Tre raka förluster och 3-12 i målskillnad.

Inte heller fredsmäklare Stojan Lukics återinträde mellan stolparna hjälpte Varbergs BoIS. Eller jo, i en halvlek hjälpte det. I första akten mot Norrköping kändes det som full kontroll och lugna gatan för BoIS efter Luke Le Rouxs ledningsmål. Sedan kom 1-1 och ett räddhågset Varbergs BoIS föll åter fritt som i en mardröm. 

Nu menar jag så klart inte att varken Oliver Stanisic eller Stojan Lukic ska lastas för lördagens förlust. Båda har ju haft ett långt uppehåll från tävlingsfotboll och det tar såklart tid att åter komma "in i gängorna". Men det säger kanske ändå något om en övertro på rutin som verkar ha drabbat även Joakim Persson på senare tid?

För faktum är ju att med David Olsson och och Vilmer Rönnberg i försvarslinjen såg Varbergs BoIS fasen så mycket stabilare ut än de senaste matchernas totalhaveri. 4 poäng och 3-5 i målskillnad på de inledande 5 matcherna har omsatts i 0 poäng och 2-12 på de tre senaste, för ett BoIS som vi så sent som på Valborg trodde var på väg uppåt.  

Redan i fjol syntes tydligt att Joakim Perssons BoIS var på väg att bli mer som dom andra. Betydligt mindre rotation, både i startelva och under match, och ett tydligare fokus att satsa på lite mer rutinerade spelare. Men resultatet har trots det blivit sämre än under de två inledande åren. 

Riktigt vad det beror på vet jag inte. Fast jag inser ju att det blir lite motsägelsefullt att inför Norrköping efterlysa mer etablerade värvningar för att nu hylla Varbergs inledande ungdomliga entusiasm. Men samtidigt går det så klart att hålla två tankar i skallen samtidigt. Och slutsatsen blir nog att det angreppssätt som Varbergs BoIS chockade fotbollsallsvenskan med 2020 och 2021, det har har motståndarna lärt sig nu. 

Så nu måste man försöka hitta något annat

Priset vi betalat
För att klassas som elit
Var att vi blev som dom andra

Och vi kommer inte längre
Vi är tillbaks på noll
Men ingen kommer sörja
Vi har spelat ut vår roll
Vi glömmer hela skiten
Det betyder ingenting
Vi skulle kommit längre
Men räckte inte till

Vi blev som dem andra
Vi blev som dem andra
Vi blev som dem andra

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2023-05-13 21:17:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS